İstanbul'daki eski deponun restore edilerek ofis haline getirilmesi

Aydin Sanli Aydin Sanli
Metruk Bir Depoyu Restose Ederek Çalışma Ofisi Haline Getirmek, Vip Dekorasyon Vip Dekorasyon Klasik Duvar & Zemin
Loading admin actions …

Yeni bir ev, yeni bir ofis ya da dükkan, hemen herkes için caziptir. Pek çoğumuz böyle bir alternatif sunulursa kendi evimizi ya da ofisimizi terk ederek yeni bir binaya taşınmak isteriz. Ancak bu alanda yeniden daha güzel bir şey varsa, o da eski dokusunu kaybetmeden dönüşerek restore edilen, ikinci bir hayat şansı tanınan projelerdir. Böylece hem geçmişin izlerini canlı olarak bugüne katma, hem de modern yaşamın her türlü konforuna sahip olma imkanı elde ederiz. Bu yazımızın konusu da, İstanbul'da konumlanan deneyimli bir firma olan VIP Dekorasyon tarafından hayata geçirilen işte tam olarak böyle bir proje. Uzun zamandır kaderine terk edilmiş metruk bir deponun, muhteşem bir çalışma ofisine dönüşümüyle sonuçlanan bu projeye biraz daha yakından bakmaya ne dersiniz?



Her şeyiyle baştan yaratılan bir dış cephe

Dönüşümden önceki ve sonraki dış cepheyi gösteren bu fotoğraflar, aslında iç mekanları görmeye bile gerek kalmadan projenin çapını ortaya koyuyor. Son derece basit, iddiasız ve yorgun bir depodan, henüz ilk adımdan görkemli bir ofise dönüşümün izleri dış cepheden bile okunabiliyor.

Düşük maliyetle büyük sonuçlar

Binanın orjinalinde olan unsurlardan maksimum faydayı sağlayarak hem aslını koruma hem de maliyeti düşük tutma hedefi de taşıyan bu dönüşüm projesi, makul bütçelerle de ciddi sonuçlar elde edilebileceğini kanıtlar nitelikte. Elbette tüm bunların anahtarı doğru planlama ve plana sadık ilkeli çalışma.

Titiz bir altyapı çalışması

Banyosu, mutfağı ve yatak odasıyla tam bir yaşam alanına dönüştürülen depoda ilk iş olarak altyapı elden geçirilmiş. Su ve elektrik tesisatı yenilenirken sonradan ortaya çıkabilecek sorunlardan kaçınmak adına en baştan titiz bir çalışma yürütülmüş.

Zemin çalışmaları

Tesisatın yenilenmesi için kırılan zemin, bu işlemlerin ardından sıfırdan şap atılmasıyla temiz ve düzgün bir hale getirilmiş. Her türlü dekorasyon ve tadilat çalışmasında olduğu gibi, burada da sağlıklı bir altyapı büyük bir önem taşıyor.

Dış cephede ateş tuğlaları

Deponun orjinal halinde dış cephe büyük bir garaj kapısıyla kapanır durumdayken, dönüşüm sonrası tamamen ateş tuğlasıyla örülüyor ve ortasında da çok şık bir ahşap kapıya yer veriliyor. Bu ateş tuğlalarının projenin karakterini veren parçalar olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Tavan izolasyonu ve aydınlatmalar

Zeminde su tesisatı için yapılan kapsamlı tadilatın bir benzeri, tavanda da izolasyon ve aydınlatma elemanları için yapılıyor. Uygulama sonrası güçlü bir yalıtım elde edilirken şık aydınlatmalar ve gösterişli tavan pencereleri de ihmal edilmemiş.

Kompakt bir alanda tam donanım

Görece küçük bir alana tam donanımlı bir çalışma ofisi sığdırmak aslında oldukça zor bir iş. Bu zor işin üstesinden gelmek için iyi bir tasarım gerekiyor elbette. Sıfırdan yapılan kapalı bir alana kurulan banyonun üstüne loft şeklinde bir yatak odası konumlandırmak, iyi bir tasarımın olması gereken bütün özelliklerini yansıtıyor. Banyonun girişindeki çalışma masası ve aynalı portmanto da ince düşünülmüş ayrıntılar.

Aslına uygun bir dönüşüm

Binanın eski hali her ne kadar bir konut ya da ofis olmasa da, malzemeleri itibariyle de olsa belli bir karakteri olduğu yadsınamaz. Dönüşüm projesi çerçevesinde bu özün korunması da hedeflenmiş. Örneğin eskitme masif kapı, işçiliğiyle olduğu kadar binanın dokusuna uyumuyla da isabetli bir seçim.

Eksiksiz bir banyo

Küçük bir alana eksiksiz bir çalışma ofisi sığdırmaya çalışırken en büyük sorunlardan biri hiç şüphesiz iç hacimdir. Böyle bir sıkıntıyı aşmak için örneğin banyodan tasarruf yoluna gidilebilir, yalnızca küçük bir tuvalet koyulabilirdi. Ancak bu kestirmeye girilmemiş ve diğer her şey gibi banyo da eksiksiz olarak ve son derece şık bir tarzda yapılmış.

Küçük ama işlevsel çalışma alanı

Banyonun girişinde ve yatak odasına çıkan merdivenlerin bitişiğinde bulunan çalışma alanı her ne kadar küçük olsa da işlevini yerine getirmeyi başarıyor. Duvara monte bir masa ve iki raftan ibaret bu alan, hantal bir çalışma masası gibi gereksiz yer kaplamak yerine bu iş için çok daha pratik ve küçük hacimli bir çözüm sunuyor.

İhtiyacınız olan her şey bu mutfakta var

Burasının bir çalışma ofisi mutfağı olduğunu ve yalnızca bir kahve makinası ve kettledan ibaret bir köşe göreceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Banyoda olduğu gibi mutfakta da hiçbir donanım ihmal edilmemiş ve dört dörtlük bir mutfak inşa edilmiş. Fırın, bulaşık makinası ve buzdolabının yanı sıra çok sayıdaki mutfak dolabı da ihtiyacı fazlasıyla karşılayacak nitelikte.

(Benzer dönüşüm hikayeleri ile ilgileniyorsanız Önce & Sonra: Harabeden güzelliğe isimli yazımıza da tıklayabilirsiniz.)


Siz bu yenileme projesini nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler