Adana'daki inşaat şirketinden doğal taş villalar

nihal e. nihal e.
Doğal Taş Villalar, Taşcenter Acarlıoğlu Doğal Taş Dekorasyon Taşcenter Acarlıoğlu Doğal Taş Dekorasyon Villa Taş
Loading admin actions …

Ev sahibi olmak isteyen insanlar için günümüzde pek çok alternatif bulunuyor. Artık betonarme yapılar tek seçenek değil. Ahşap, prefabrik ve konteyner gibi yapımında farklı materyallerin kullanıldığı pek çok ev modeli var. Taş evler de bu seçeneklerden biri. Ülkemizde özellikle geleneksel yapılarda taş evlere sıklıkla rastlanılır. Bununla birlikte taş, doğal bir malzeme olduğu için daha masraflıdır ve yeni binalarda pek kullanılmaz. Ancak doğallıktan vazgeçmek istemeyen kişiler için taş evler hala çok iyi bir seçenek.

Bugün size tanıtacağımız ev örnekleri ülkemizin farklı şehirlerinde inşa edilmiş villalardan oluşuyor. Projelerde imzası bulunan Taş Center, merkez ofisi Adana’nın Ceyhan ilçesinde bulunan bir inşaat şirketi. 2014 yılında kurulan Taş Center, başlangıçta restorasyon işleriyle ilgilenirken sonraki yıllarda taş camii ve minare projelerinde çalıştı. CNC makinası sayesinde ahşap işlemesi alanında da hizmet veren firma; çeşme, mezar, şömine, barbekü ve daha pek çok işlemde doğal taş ve mermerlerle eşsiz çalışmalar gerçekleştirdi. Kısacası Taş Center, doğal malzemeleri teknoloji yardımıyla inşaat alanında kullanan deneyimli bir firma olup sektörde başarılı bir isim.

1- Gaziantep’te Urfa taşından villa

Doğal taşlarla yapılan binalar, betonarme evlere göre pek çok avantaja sahiptir. Taş, çok dayanıklı bir malzeme olup yalıtım özelliği sağlar. Ayrıca taşın türü ve rengine göre eviniz yazın serin, kışın ise sıcak olur. Üstelik her zaman bakım da gerektirmez. 

Bu projede gördüğümüz villa, Urfa taşından yapılmıştır. Urfa taşı dağlardan kesilerek elde edilen doğal bir yapı elemanıdır. Aynı zamanda Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon işlerinde kullanılması onaylanmış bir taştır. Müşterinin talebi ve projenin ihtiyaç duyduğu miktara göre taş temin edildikten sonra şekillendirilir. Uzun ömürlü olmasından ötürü hem iç hem dış cephede kullanılmaktadır.

Urfa taşı, doğal yapısından ötürü nefes alıp verebilen bir malzemedir. Bu özelliği de Urfa taşından yapılan binaların yazın serin, kışın ise sıcak olmasını sağlar. Ek olarak bu taş, 1200 dereceye kadar olan sıcaklığa dayanmasından ötürü herhangi bir yangın durumunda zehirli gaz salınımı yapmaz. Urfa taşının kolay işlenebilir oluşu her tür alanda kullanılmasını sağlar. Taş Center konut projeleri dışında Urfa taşını çeşme, mezar, şömine, barbekü, duvar kaplama, döşeme ve benzeri uygulamalarda kullanmıştır.

- İnşaat aşaması

Gaziantep’de inşa edilen taş villanın önemli özelliklerinden biri iki taş arasına 10 cm beton dökülmüş olmasıdır. Taş Center firması bina projelerinde yek pare taş yerine bu tür bir uygulamayı tercih ediyor. Çünkü tek parça taş kullanıldığı zaman taşlarda terleme olayı gerçekleşebiliyor. Bu ihtimali öncelemek için şirket, iki taş arasında yalıtım vazifesi sağlaması için beton uyguluyor.

- Geniş ve bakımlı bahçe

Taştan yapılma villa, son derece büyük ve bakımlı bir bahçeye sahip. Geniş bir araziye yayılan bahçede pek çok ağaç da bulunuyor. Villanın taştan yapılmış olması ise bu doğal ortamla çok uyumlu bir karar.

- El işçiliği

Villayı gösteren bir başka görselde evin havuza bakan bölümüne geniş bir veranda yapıldığını görüyoruz. Pencere söveleri, kapı girişleri ve korkuluklar ev sahibinin isteğine göre tamamlanmış olup kemerler, denizlikler, pencere söveleri ve korkulukların hepsi el işçiliğidir.

2- Mersin’de taş villa

Mersin’in Tarsus ilçesinde inşa edilen villa yine beyaz renkli bir taş ev. Bu villa projesinde de merdiven korkuluklarından tutun da pencere sövelerine dek her bir detay el işçiliği ile imal edildi. Firma müşterilerinin isteği doğrultusunda her tür ölçü ve ebatta korkuluk ve pencere söve imalatı yapabiliyor.

- Merdiven korkulukları

Bu villada çok sayıda açık alan bulunduğu için bilhassa korkuluklar öne çıkıyor. El işçiliğindeki titizlik sayesinde korkuluklar, villaya estetik katan önemli bir yapı unsuru olarak sayılabilir.

3- Kayseri taşından villa

Taş Center tarafından inşa edilen bir başka konut projesinde bu defa Kayseri taşından inşa edilmiş bir villa görüyoruz. Diğer taşlardan farklı olarak kahverenginde olan Kayseri taşı evin asansör kulesinde, pencere sövelerinde, köşelerde ve kapı girişlerinde uygulanmıştır. 

4- Kireç taşından iç mekan tasarımı

Son villa projesinde beyaz renkli kireç taşı, iç mekanda niş ve kapı girişlerinde uygulandı. 

Daha fazla villa projesi incelemek isterseniz dergimizin İzmir'den göz kamaştıran villa başlığına göz atabilirsiniz.

Bu villalar için ne düşünüyorsunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler