Ofis planlama ve dekorasyonu ile ilgili ilham veren fikirler

Meral Eser Meral Eser
homify Modern Çalışma Odası
Loading admin actions …

Mekandaki atmosfer motivasyonumuzu büyük oranda etkiler. Evlerde daha dingin bir atmosfer sağlanırken; çalışma alanları olan ofis alanlarında motivasyonu artıracak dinamik bir atmosfer oluşturmayı hedefleriz. homify'da profesyonellerin çalışmalarına yer veriyoruz. Bu yazımızda deneyimli profesyonellerin ofis projeleri ile ilgili örnekler derledik.

Ofis planlama mevcut alana ilişkin çalışma alanlarının organize edilmesi işidir. Yaşam birimleri, ev projelerinde olduğu gibi kullanım amaçlarına göre ayrılır. Ofis alanı ve çalışan sayısı bilgileri doğrultusunda oturma alanları, toplantı odası, çalışma masaları ve yemek alanları dizayn edilir. Planlamada alanları görevlerine göre ayırırken bölücü duvar yerine benzer görevi gören beton ya da alçı paneller, seperatör, raf sistemleri ya da sürgülü kapı sistemleri ve cam bölmeler kullanabilirsiniz.

Çalışma alanlarında duvar kaplamaları, tavan dekoru ve zemin kaplamalarında kullanılan renk, doku ve ışıklandırma unsurları, çalışma motivasyonunu artırmalıdır. Koyu renkler ve göz karmaşası oluşturacak renk ve desenlerle odak problemi oluşabilir. Aydınlık bir atmosfer oluşturmak için açık renk tonları ağırlıklı kullanılarak zemin ve duvar kaplamaları yapılmalıdır. Işıklandırma unsurları için doğru ışık tonu, yoğunluğu ve açısı önemlidir.

Ofis projeleri ile ilgili ilham verecek 4 ayrı firmadan proje örneklerini fotoğraflarıyla birlikte derledik. Bakalım siz hangisini beğeneceksiniz?

Bekleme alanında dingin atmosfer

Bej rengi tonlarıyla natürel renk ve dokuların muntazam uyumu göz okşuyor. Bekleme alanlarında dingin bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Natürel renk tonları ve doğal dokular huzur veren bir atmosfer oluşturur. Konuklarınızı ağırlarken dingin bir atmosfer ile kahvelerini yudumlayacak konfor sunan bir alan sunabilirsiniz. Konfor sağlayan dekoratif unsurlardan biri de ışıklandırma unsurlarıdır. Oturma alanını odak alan modern aydınlatma sistemleriyle, bu örnekte gördüğünüz gibi 2 adet tekli koltuk ve yuvarlak sehpa modeli ile şık bir oturma alanı dizayn edilmiş. Bu projede gördüğünüz sabit mobilyaların hemen hepsi Degostudio tarafından tasarlanıp imal edilmiş.

Alanları görevlerine göre ayıran akılcı çözümler

Bölme duvara gerek kalmaksızın, açık raf sistemleri ile alanları görevlerine göre ayırabilirsiniz. İşlevsel açıdan değerlendirilebilen raf sistemlerinde geometrik formlar ön plana çıkıyor. Modern stil bir ofis dizayn etmeyi amaçlıyorsanız, geometrik formlar, basit ve yalın çizgiler kullanabilirsiniz. Işıklandırma öğeleri ise kullanıcıların ihtiyaçlarına göre oturma alanları, çalışma alanı ve geçiş alanlarını hedef alır. Ayrıca dekoratif amaçlı ışıklandırma aksesuarlarını kullanabilirsiniz.

Çalışma alanında odak ve motivasyonu artıran etkiler

Açık renk tonları dinamik ve dinç tutar. Çalışma odalarında beyaz ışık kullanımı tavsiye edilir. Odak problemi oluşmasını önler. Konut projelerinde olduğu gibi daha dingin atmosfer aranan yaşam alanlarında ise güneşin doğal sarı ışık tonlarının kullanımı idealdir. Gözü yormaz ve yatıştırır. Çalışma alanlarında odak ihtiyacını azaltmak istemeyiz. Dolayısıyla beyaz ışık ile açık ve canlı renk tonları daha dinamik bir atmosfer oluşturmayı sağlar. Cam bölmeler ve göz hizası alanlarında gözü yormayacak görünüm oluşmasını önleyecek açıların kullanımı değerlendirilebilir. Minimalist çizgilerle son derece yalın, işlevsel ve dinamik tutan bir çalışma alanı dizayn edilmiş.

Makam odası dizaynı

Nötr gri tonlarıyla natürel ahşap dokuların muntazam uyum sağladığı bir madam odası dizaynı. Duvar nişleri, mobilya ve zemin kaplamasıyla uyumlu ahşap açık raf sistemleri ile dizayn edilmiş. Raf ışıklandırma, tavan dekorlarındaki ışıklandırma ile uyumlu çizgiler taşıyor. Benzer mimari dille ahşap tavan dekorları, ahşap nişler tasarlanmış. Parke zemin sıcak bir atmosfer oluşturuyor. Asma tavan ve modern aydınlatma sistemleri ile alanın ışık ihtiyacı karşılanıyor. Modern gri koltuk modelleri ile konfor sunan alanlar dizayn ediliyor. Bu proje ise Püff Noktası isimli firma imzası taşıyor.

Toplantı odası

Toplantı odası, makam odası ile benzer dokularla dizayn ediliyor. Mimari dil açısından uyum ve ahenk göz okşuyor. Toplantı masasını odak alan tavan dekorunda modern aydınlatma sistemleri kullanılmış. Kontrast renk tonlarıyla daha dinamik bir atmosfer oluşturmak mümkün. Aydınlatma sistemleri, tavan dekoru ve sandalye modellerinde kontrast renkler hakim. Soğuk etkiyi kıran ana unsurlardan biri de zeminde ahşap parke kullanımı. Soğuk renklerle ahşabın doğal dokusu ve natürel tonlar muntazam bir denge oluşturuyor.

Klasik ofis dekorasyonu

Ofis tasarımında klasik çizgiler tercih edenler için bir örnek. Ahşa mobilyalar ve parke zemin klasik stil çizgilerle tasarlanmış. Desenli halı kullanımı ve deri koltuklar kullanılmış. Mobilyalarda klasik çizgiler hakim. Koyu renk tonları kullanmayı tercih edenlere bir örnek teşkil ediyor. Koyu renk tonlarını ön plana çıkaran açık renk duvar kaplamaları muntazam uyum sağlamış. Konforlu oturma alanları ve klasik stil şık arayanlara hitap edebilir.

Küçük alanlar için plan düzleminde yerleşim

Küçük ofis alanları için yerleşim planı yapmak diğerlerine göre daha zahmetlidir. Öncelikle alan ilişkilerine göre kullanım amacı belirlenir. Çalışma masası ve konuklar için oturma alanları dizayn etmek için uygun bir plan hazırlanmış. Mobilyalar arasındaki mesafeler ve geçişlerin rahatlığına özen gösterilmiş. Göz yoran detaylardan uzak kalınması için çok fazla aksesuar kullanılmamış. Kullanıcıların beğenilerine hitap eden dekorasyon öğeleriyle klasik bir ofis alanı dizayn edilmiş. Duvar zemini kaplaması için duvar kağıtları kullanılmış. Lego İç Mimarlık imzası taşıyan bu projede ahşabın natürel dokusu mekana sıcaklık katıyor.



Bekleme bölümü

bekleme bölümü homify Modern Çalışma Odası

Bekleme alanında modern ve konfor sağlayan mobilyalarla şık bir oturma alanı dizayn edilmiş. Açık raf sistemleri ile objelerin sergileneceği alanlar tasarlanmış. Geometrik formlarla, kontrast renklerin bir araya geldiği sehpa modelleri asimetrik düzenlenmiş. Ahşabın doğal dokusu ile nötr gri tonları denge unsuru yakalıyor. Duvardan duvara ve zeminden tavana depolama çözümleri ile ofis alanlarında ayrıca ekstra depolama alanları için yer açabilirsiniz. Son derece modern ve şık tasarımıyla bu proje Minimalismo Design imzası taşıyor.

Bu projede duvar kağıdı uygulamaları kullanılmış. 3D görselleştime projeleri ile iç mekanlarda duvar kaplamalarını değiştirerek beğenilerinize hitap eden seçenekleri hızla değerlenidrebilirsiniz. Tavan dekorunda ahşap uygulamalar kullanılarak dekorasyonla uyumlu bir mimari dil yakalanmış.


Yönetici ofisi

Yönetici Ofisi-1 homify Modern Çalışma Odası Ahşap Ahşap rengi

İstanbul Havalimanı için yönetim kurulunun bulunduğu katta mimari tasarım çalışmasına göz gezdirelim. Genel olarak nötr renk tonları modern ofis tasarımları için uygun ve çoğu renklerle uyum sağlar. İç mimarlar tarafından dizayn edilirken, projeleriniz için 3D görselleştirme ve üç boyutlu tasarım görsellerini önceden inceleme imkanı yakalayabilirsiniz. Böylelikle projeniz için önemli kararları erken safhalarda alıp, gereken değişiklikler için zaman ve maddi kayıpları önleyebilirsiniz. Ahşap mobilya ve parke zemin, nötr gri tonları ile soğuk ve sıcak tonlar dengelerini sağlar. Hem şık hem de modern bir yönetici ofisi tasarımı arayanlara ilham verebilir.

Ofis dekorları ile ilgili daha fazla fikir için, ayrıca Ofis dekorasyonu için uygulayabileceğiniz 10 dekorasyon fikri yazımıza da göz atabilirsiniz.

Siz bu projelerden hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler