Beykoz'da muhteşem bir villanın özel üretim bahçe mobilyaları

Homify TR Homify TR
Beykoz Konakları Bahçe Mobilya , Hazine Dekorasyon Hazine Dekorasyon Modern Bahçe Ahşap Ahşap rengi
Loading admin actions …

Sonbaharı geride bırakarak kışın en soğuk dönemine hazırlandığımız ve aklımız da haliyle kışın getirdiği ısınma gibi dertlerle meşgul olduğu bir zamanda sıcak yaz günlerini anımsatarak içinizi ısıtacak bir konuyu sizler için ele aldık. İstanbul'un hiç kuşkusuz en yeşil ve kimilerine göre en güzel ilçesi olan Beykoz'da bulunan muhteşem bir villanın verandası için yapılan özel tasarım bahçe mobilyalarını ve bahçe çitlerini inceledik. Daha önce özel tasarım iç mekân mobilya ve aksesuarlarını incelediğimiz Hazine Dekorasyon tarafından yine müşterisine özel olarak hazırlanan ve yine gerçek ahşap kalitesini yansıtan bu bahçe ürünleri, henüz bahara bile epey uzak olduğumuz şu günlerde hepimize çok iyi gelecek.

Yerine uygun tasarımın önemi

Mobilyaların çok büyük oranda yerel marangozlar tarafından yapıldığı günleri artık geride bıraktık. Eskiden insanlar yatak odası takımı, büfe, şifonyer, kitaplık ya da başkaca mobilya ihtiyaçları olduğunda önce evlerinde bu mobilyaların yerini hazırlayıp ardından hazır olan yerin ölçülerini alırlardı. Daha sonra bu ölçüler mahallenizde bulunan marangoza götürülür, nasıl bir ürün istediğiniz anlatılırdı. Gerekirse usta bir kez de ölçülere yerinde bakar, son pazarlıklar da yapıldıktan sonra istenen mobilya istenen yer için özel olarak ve el emeğiyle üretilirdi. Şimdilerde işler neredeyse bu süreç büsbütün tersten işleyecek şekilde yürüyor. İhtiyaçlarımızla ve beğenilerimizle hiç ilgisi olmayan dünyanın uzak bir yerindeki mühendisler tarafından tasarlanan fabrikasyon mobilyaları alıp evimize getiriyor ve onlara yer arıyoruz. Sizce hangisi daha mantıklı? Sizin için ve size özel üretilen mi, yoksa herkes için aynı olan ve sizin evinize yerleştirmeye çalıştığınız mı?

İhtiyaçlara tam olarak yanıt veren çözümler

Elbette fabrikasyon üretim artık hayatın her alanını kaplamış durumda ve bunun getirdiği belli kolaylıklardan da hepimiz yararlanıyoruz. Ancak belli başlı konularda el emeği halen büyük önem taşıyor ve bu şekilde üretilen mamüller de farklarını her zaman ortaya koyuyor. Bu örnekte olduğu gibi bahçe mobilyaları üzerinden gidecek olursak, verandanıza ya da bahçenize özel olarak sipariş ettiğiniz bir ürün, yalnızca yerine tam olarak ve çok şık biçimde oturmakla kalmayacak, aynı zamanda ihtiyaçlarınıza da tam olarak yanıt verecektir. Her insanın ihtiyacı bir diğerinden sonsuz çeşitlilikte farklılık gösterir. Özel üretim mobilyalar bu ihtiyaçları eşitlemek yerine hepsine en doğru şekilde yanıt vermeyi hedefler.

Zorlayıcı değil çevresine uyumlu tasarımlar

Masif çam panel ve keresteler kullanılarak gerçek ahşaptan üretilen ve bahçe şartlarına göre koruyucu emprenye uygulamaları yapılarak dayanıklı hale getirilen bu ürünler, Hazine Dekorasyon tarafından bu ev için özel olarak üretilmiş. Her detayıyla müşterinin tam olarak istediğini vermek üzere tasarlanan ve uygulanan ürünlerin bir diğer özelliği de bulundukları yerde halihazırda bulunan diğer ahşap ürünleriyle çok iyi uyum içinde olmaları. Hazır satın alınacak ürünlerin böyle bir uyum yakalama şansı oldukça zayıf olacaktır.

Güven ve kalite

Bugün pek çok insan ahşabın bahçe ve balkon gibi açık alanlardaki uygulamalarına şüpheyle bakıyor. Aslında bu oldukça yanlış bir inanış. Plastiğin ve benzeri dayanıklı ürünlerin icadından binlerce yıl öncesinden beri ahşap ürünleri açık alanlarda, hatta suyun içinde kullanılıyordu. Üstelik bunlar yeni nesil endüstriyel ürünlerden çok daha uzun süre ayakta kalabilecek bir kalite sunuyorlar. Gerçek ahşap ürünlerine ve özellikle de iyi bir ustalıkla yapılmış iç ve dış mekân mobilyalarına her zaman güvenebilirsiniz. Ve emin olun bu ürünler uzun ömürleriyle torunlarınızı bile şaşırtacaklardır.

Doğal ve doğayla uyumlu

Doğal ürün kavramı da son yıllarda maalesef bir hayli sulandırılan konular arasında yer alıyor. Doğal olanın iyi olduğu bir kez anlaşıldıktan sonra herkes her şeye doğal etiketi yapıştırmak hevesinde. Ve elbette çoğu zaman hak etmeyen pek çok şeyi doğal yakıştırması ile anılıyor. Ahşabın en yalın ve en az işlem görmüş halini temsil eden masif ahşap ve ham keresteler ise doğal tanımının hakkını gerçekten veren ürünler. Bunlardan yapılan ve şekil verilmek dışında pek az işleme tabi tutulan ürünler de doğal ve doğayla uyumlu mobilyalar olarak tanımlanabilir. Hazine Dekorasyon'un bu ev için özel olarak tasarlayıp ürettiği bahçe mobilyası ve çitler de hiç kuşkusuz bu tanıma uyuyor.

Firmanın öne çıkan başkaca ürün ve tasarımlarına göz gezdirmek için bkz: Özel üretim mobilyalar yeniden aramızda

Bu ahşap raf, paravan, çit ve zemin uygulamalarını beğendiniz mi?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler