Göz kamaştıran bir villa projesi

Homify TR Homify TR
Ankara yakınında villa / Villa near Ankara / Villa in der naehe von Ankara, EG Tasarım Danışmanlık AŞ EG Tasarım Danışmanlık AŞ Modern Mutfak
Loading admin actions …

Villalar her nedense ülkemizde yazlık konseptiyle birlikte anılırlar. Yatay mimarinin ve müstakil konut tarzının en önemli biçimleri olan villalar, aslında herhangi bir mevsimle ilgisi olmayan ve her mevsimde, her iklimde, her coğrafyada kullanılabilecek konutlardır. Dahası yaşam kalitenizi gözle görülür şekilde arttırabilecek bir potansiyel taşırlar. Giderek daha yüksek katlı olarak üretilen apartmanların çözüm olmadığını ve yatay mimarinin şehirlerimiz için çok daha iyi bir seçenek olduğunu son yıllarda anlamaya başladık. Bu anlayış çerçevesinde villa tipi müstakil konutlar da artık daha fazla karşımıza çıkıyor. Özellikle büyük kentlerin yakın çevresinde gerek sürekli kullanıma gerekse de tatil veya haftasonu evi olarak hizmete uygun olan villalar oldukça dikkat çekiyor. Bu yazımızda bunlardan birini, Ankara yakınlarında bulunan ve dekorasyonuyla göz kamaştıran bir villa projesini inceledik.

Müşteriyi doğru anlayan biz hizmet anlayışı

Ankara'nın önde gelen iç mimarlık firmalarından olan Yetke Tasarım imzası taşıyan bu villanın dekorasyonundan önce ev sahipleriyle uzun görüşmeler yapılmış. Ev sahipleriyle samimi olarak hem ihtiyaçlarını en doğru şekilde anlayan hem de iki tarafın üzerinde uzlaşacağı çözümler yaratan ekip ortaya gerçekten çok iyi bir iş çıkarmış.

Sade ve şık

Oldukça geniş bir iç hacme sahip olan villanın dekorasyonunda sade ve şık bir tarz tercih edilmiş. Gereksiz mobilya ve aksesuarlarla kalabalıklaştırılmayan evde pozitif boşluklar önemli bir yer tutuyor. Bu sayede hava ve ışık akışı hemen hiç kesintiye uğramamış. Dahası villanın harika manzarasına evin pek çok noktasından erişim sağlanabiliyor.

Sıfırdan tasarım

Yetke Tasarım bu projeyi üstlendiğinde yalnızca su ve elektrik altyapısı tamamlanmış olan villanın tasarımı sıfırdan itibaren yapılmış. Aynı zamanda uygulama sürecinde de gerekli kontrollerin ve denetimlerin yapılmasıyla doğru ve kesin sonuç alındığından emin olunmuş. Ev sahipleri geniş salonun bölümlenmesini istediğinde tasarım ekibi bu geniş alanı kaybetmeden bölümleyecek akıllı bir çözüm üretmeyi başarmış. 90 santim yüksekliğinde, basit ama oldukça işlevli bir kitaplık sayesinde toplam hacim kaybedilmeden salon iki parçaya bölünüyor.

Mutfakta sıradışı uygulamalar

Bilindiği gibi mutfak adaları ülkemizde çok yaygın olarak kullanılmıyor. Kullanılanlarda da genellikle su tesisatı ve lavabo bulunmuyor. Burada ise ortasında bir lavabo bulunan çok şık bir mutfak adası görüyoruz. Alt kısmında ahşap dokulu, tezgahta ise beyaz bir lake kaplamanın kullanıldığı bu bölüm bir anlamda mutfağın kalbini oluşturuyor. Ocak ve davlumbazın bulunduğu tezgahla yemek masasının arasında kalan mutfak adası hem gün ışığından hem de yapay aydınlatmalardan maksimum faydayı sağlayacak şekilde konumlandırılmış.

Pratik bir kahvaltı masası

Geniş mutfak adasını dikine kesecek şekilde yerleştirilmiş ve onunla bitişik olan küçük masa ise pratik aile kahvaltıları için çok elverişli bir alan yaratıyor. Genel olarak yalın bir tasarım çizgisinin hakim olduğu villanın pek çok noktasında olduğu gibi mutfakta da monotonluğu kırmak için parlak renklere yer verilmiş. Kırmızı sandalyeler bu işlevi gayet iyi yerine getiriyor.

İhtiyaçları karşılarken estetiği unutmayan bir proje

Yetke Tasarım oldukça geniş bir yelpazedeki projelerinin tamamında aynı anlayışla hareket ediyor. Müşterileri en iyi şekilde anlamak ve ihtiyaçlarını tam olarak karşılamak. Ama bunu yaparken estetiği bir kenara koymuyor, tam tersine ihtiyaçlarla estetiği buluşturan çözümler yaratıyorlar. Bu da aslında müşteri memnuniyetine giden yolu açıyor. Bu villada gerekli her şeyi gözeten ama gereksiz hiçbir şeyi dayatmayan, bunu yaparken de çok şık bir dekorasyon yaratmayı başaran bir çizgi ortaya koymuşlar. Zaten en baştan koordineli çalışılan ev sahiplerinin bu uygulamadan son derece memnun kaldığından ise doğrusu hiç şüphemiz yok.

Firmanın farklı bir alandaki ilginç bir projesini incelediğimiz Ankara'da muhteşem bir ofis dekorasyonu yazımıza da göz atabilirsiniz.

Bu şık tasarımda en çok hangi dekorasyon unsurunu beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler