İnşaat sektörü için devrim niteliğinde çok katlı hafif çelik yapılar

Homify TR Homify TR
ÇOK KATLI ÇELİK PROJESİ -İSTANBUL, PRAMO PREFABRİCATED & STEEL PRAMO PREFABRİCATED & STEEL Ticari alanlar Demir/Çelik
Loading admin actions …

Teknoloji hayatımızı her alanını derinden etkiliyor. Bu yalnızca bizim için en görünür olan bilgisayar, cep telefonu, otomobiller ve benzeri şeylerle de sınırlı değil. Sanayinin her alanında olduğu gibi inşaat sektöründe de teknolojik ilerlemelerin yansımaları her zamankinden fazla hissediliyor. Bu ilerlemeler geçmişte aylar sürebilen inşaatları bugün haftalarla ölçülecek kadar hızlı bir hale getirdi. Ancak ne kadar hızlanırsa hızlansın betonarme binaların sürat konusunda rekabet edemeyecekleri ciddi bir rakipleri var. Her türlü arazide, istenen her türlü büyüklükte ve tasarımda uygulanabilen hafif çelik yapılar, aslında iyi tanıdığımız prefabrik evlerin daha gelişmiş versiyonları olarak tanımlanabilir. Hafif çelik yapılarda Türkiye'nin öncü firmalarından olan Pramo Prefabricated & Steel'in gerçekleştirdiği bir hafif çelik yapı projesiyle sizleri bu konuda aydınlatmaya çalışacağız.

İnanılmaz ölçüde kısalan inşaat süresi

Hafif çelik yapı sistemleri tıpkı prefabrik evler gibi önceden fabrika ortamında yüksek standartlarda üretilir ve sonrasında kurulum sahasına sevk edilir. Çok ince hesaplamalarla ve hatasız olarak üretilen malzemeler sahada çok hızlı bir şekilde montajlanır. Bu durum yapı kalitesini fabrika standardı seviyesine yükselttiği gibi inşaat süresini de inanılmaz ölçüde kısaltır.

Her türlü tasarıma ve her büyüklüğe uygun

Yaygın kullanılan en dayanıklı metal olan çelik iskelete sahip olan bu yapılar aynı zamanda her türlü tasarıma ve büyüklüğe uyarlanabilecek bir esneklik sağlıyorlar. Talep edilen modelin hesaplamaları ve tasarımı yapıldıktan sonra fabrikada üretiliyor. Sanılanın aksine hafif çelik sistemlerle çok katlı binalar da kurulabiliyor.

Benzersiz deprem direnci

Betonarme yapılara göre çok daha yüksek bir esnekliğe sahip olmaları sayesinde hafif çelik yapılar deprem riskinin yüksek olduğu bölgeler için de çok iyi bir seçenek. Ayrıca hafiflikleri sebebiyle binaya gereksiz yük bindirmiyorlar ve bu da ayrıca önemli bir avantaj olarak dikkat çekiyor.

Uzman ve entegre çalışan ekipler

Pramo Prefabricated & Steel yaptığı her projede entegre çalışan son derece uzman bir ekip kullanıyor. Tasarımdan üretime, nakliyeden montaja kadar sürecin bütün aşamaları aynı hassasiyetle yürütülüyor. Bu çalışma sistemi inşaat sektöründe sık yaşanan gecikmeleri tamamen ortadan kaldırırken yapılan her işin standardını da yukarılara çekiyor.

Her türlü yapıya uygun

Hafif çelik yapılar ilk olarak fabrika, hangar, atölye ve depo gibi endüstriyel yapılarda kullanılmaya başlandılar. Bugünse okullardan kamu kurumlarına, apartmanlardan öğrenci yurtlarına kadar her türlü bina hafif çelik yapı sistemiyle mükemmel bir şekilde yapılabiliyor.

Maliyet avantajı

İnşaat sektöründe en önemli maliyet kalemlerinden biri zamandır. Bir projenin en kısa sürede tamamlanması, özellikle sahadaki sürenin azami ölçüde kısaltılması ciddi bir maliyet avantajı sağlar. Ayrıca kısa sürede tamamlanan projeler bir sonraki işe daha hızlı geçme imkanı yaratır ve firmalara gözle görülür bir kârlılık fırsatı temin eder.

Her türlü zemine uygun

Hafif çelik yapılar isimlerinden de anlaşılacağı gibi oldukça hafif ve esnek olduklarından ötürü riskli kabul edilen zeminlerde bile yüksek performans sergilerler. Bu konuda betonarme binalardan çok daha üstün olmaları bir yana özellikle yüksek katlı olarak yapılabilmeleriyle ahşap binalardan bile kimi noktalarda daha yüksek bir esneklik gösterirler. Bu esneklik deprem durumunda zeminden gelen şiddeti emerek yıkım oluşmasının önüne geçer.

Temelden çatıya

Büyüklüğü ne olursa olsun her türlü binada kullanılabilen, temelden çatıya kadar her türlü konstrüksiyonu büyük ölçüde kolaylaştıran ve tüm bunlara ek olarak maliyet avantajı da sağlayan hafif çelik yapı sistemleri inşaat sektörünün geleceğini belirleyecek gibi görünüyor. Pramo Prefabricated & Steel bu alanda öncü bir firma olarak projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu yüksek standartları ve depreme dayanıklı yapıları ülkemizin her yerinde çok daha yaygın olarak görmek dileğiyle.

Firmanın yurtdışı projelerinden birini incelediğimiz Kazakistan'da devasa bir şantiye projesi yazımız da ilginizi çekebilir.

Hafif çelik yapı projelerini nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler