Lamine parke konforuyla lüksü buluşturan deneyim

Homify TR Homify TR
SUADİYE KONUT, Lantana Parke Lantana Parke Modern Oturma Odası Ahşap Ahşap rengi
Loading admin actions …

Lamine parkeler 2000'li yıllardan itibaren hemen her türden ev için standart zemin malzemesi haline geldiler. Öncesinde daha uygun fiyatlı konutlarda marley gibi uygulamalar, lüks konutlarda ise ahşap parkeler yaygın durumdayken, lamine parkeler her ikisinin de yerini alarak sektörün seyrine yön verdi. Özellikle ilk yıllardaki uygulamaları kalite ve dayanıklılık yönünden çok iddialı olmayan bu yeni nesil zemin malzemesi her şeye rağmen başta uygun fiyatlarıyla ve konforlu kullanımlarıyla çok tutuldu. Zamanla pek çok farklı renk, desen ve boyutta üretilir hale gelen ve yeni teknolojilerle ıslak zeminler dahil pek çok yeni uygulama alanı bulan bu ürünler zemin kaplama sektöründe açık ara farkla lider konumda yer alıyorlar. Ancak görünüm ve kalitelerindeki bütün gelişmelere karşın ahşap rabıta gibi oldukça pahalı zeminlerin tercih edildiği ultra lüks konutlarda yaygınlaşamadılar. Bu yazımızda ele aldığımız firmanın ürünleri işte bu durumu değiştirecek gibi görünüyor.

Kalite arayışıyla ulaşılan elit seviye

İstanbul merkezli Lantana Parke, 1989 yılında parke zemin uygulamaları ile sektöre girmiş oldukça deneyimli bir firma. 1996 yılında ithalata ve sonrasında kendi üretimlerini yapmaya başlamışlar. Bugün lüks lamine parke üretiminde önemli bir marka haline gelen Lantana, kuruluşundan bu yana en kaliteli olanı aramayı ilke edinmiş ve bugün geldikleri seviye gerçekten parmakla gösterilecek düzeyde.

Kendi pazarını yaratan vizyon

Lamine parkelerin ultra lüks segment konutlarda fazlaca tercih edilmediğini belirtmiştik. Lantana Parke üretim kalitesi ve zengin ürün yelpazesiyle bu alanda adeta kendi pazarını yaratan bir vizyonla hareket ediyor. Görünümüyle en şık rabıta parkeleri aratmayan, kalitesi ve dayanıklılığı ile benzersiz bir uzun ömür vaat eden bu ürünler artık bu örnekteki gibi elit projelerde karşımıza çıkıyor.

Geniş ürün yelpazesi

Ahşap merdivenler, farklı boyut ve modellerde dış mekan deck uygulamaları gibi farklı alanlarda da faaliyetleri bulunan firmanın esas yatırımı ise lamine parkeler üzerine. Öyle ki sektörde benzeri bulunmayan genişlikte bir ürün yelpazesi sunuyorlar. Geleneksel motiflerden esinlenen Anatolian koleksiyonu, en özel modellerden oluşan tasarım koleksiyonu ve özel renk koleksiyonları bu ürünlerden bazıları. Kısacası en zor beğenilere bile hitap edecek bir ürünü bu koleksiyonlarda bulmak hiç de zor değil.

En özel desenler

Piyasada meşe, çam, ladin ve diğer ağaç türlerinden alınan isimlerle satılan pek çok lamine parke bulmak mümkün. Buna karşın bunların pek azında bu ağaçların gerçek dokularını görebiliyoruz. Bu yüzden de lamine parkeler ilk bakışta plastik bir görüntü veriyorlar ve şıklık olarak geleneksel parkelerin gerisinde kalıyorlar. Lantana Parke desen seçimi ve üretim kalitesiyle bu noktada ayrılıyor. Bu görselde oldukça yakından görebildiğimiz ürün bunun basit ama etkileyici bir kanıtı aslında.

Her dekorasyona uyumlu

Geniş ürün yelpazesi yalnızca aralarından rastgele seçim yapılacak ürünler topluluğu anlamına gelmez. Farklı koleksiyonlardan oluşan ürün çeşitliliği özellikle profesyoneller için geniş bir hareket alanı demektir. Ultra lüks konut segmentinde faaliyet gösteren iç mimar ve dekoratörlerin her tarzda dekorasyona uyum sağlayabilecek modeller bulmaları çok önemlidir. Nitekim bu klasmanda ancak bu nitelikte bir koleksiyonla var olmak mümkündür.

Üstün kalite ve uygun fiyatı dengeleyen bir anlayış

Lantana Parke, lamine parkelerin kolay uygulanma ve düşük maliyet özelliklerini, klasik parkelerin şıklığı ve dayanıklılığı ile buluşturan özel bir anlayışla çalışıyor. Ürünlere ve yapılan uygulamalara bakınca bu anlayışın kendi alanında jenerik marka olmaya giden bir başarıyı yakaladığını söylemek yanlış olmaz. Aynı zamanda her alanda dünya standartlarında yerli üretim yapılabileceğinin de canlı bir örneği olarak önümüzde duruyorlar. Lamine parkeyle ilgili fikirlerinizi gözden geçirmenize sebep olacak Lantana Parke'nin koleksiyonuna göz atmanızı hararetle tavsiye ediyoruz.

Kusursuz parke tasarım ve uygulamalarına Çekmeköy'den bir örnek yazımız da ilginizi çekebilir.

Bu sıradışı lamine parke modellerini beğendiniz mi?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler