100 metrekareye sığan tasarım harikası

Homify TR Homify TR
Kalkan'da Bir Villa Projesi, Kalya İç Mimarlık \ Kalya Interıor Desıgn Kalya İç Mimarlık \ Kalya Interıor Desıgn Modern Yatak Odası Ahşap Ahşap rengi
Loading admin actions …

Güzel şeyler her zaman büyük ve heybetli olmaz. Bazen küçük alanlara büyük şeyler, küçük hacimlere göz alıcı tasarımlar sığdırmak mümkündür. Bu yazımızda Antalya'nın dünyaca ünlü Kalkan beldesinde bulunan lüks bir villanın bağımsız bir bölüm olarak yeniden tasarlanan 100 metrekarelik bodrum katını ele aldık. Akdeniz bölgesinde sektörün iddialı firmalarından olan Kalya İç Mimarlık tarafından tasarlanan bu proje, görece küçük sayılabilecek bir alanda bile ne kadar harika bir dekorasyon çözümü ortaya koyabileceğini kanıtlar nitelikte.

Verimlilik ve estetik buluşunca

100 metrekare aslında ortalama bir daire için çok küçük bir alan sayılmaz. Bugün büyük şehirlerde yeni yapılan pek çok evin bundan daha küçük iç hacme sahip olduğu söylenebilir. Bununla birlikte iddialı bir dekorasyon yaratmak ve lüks bir ev tasarlamak için de 100 metrekarenin çok iyi bir hacim olmadığını kabul etmek gerekir. Bu yüzden Kalya'nın tasarım ekibi alanı verimli kullanma ve bunu yaparken de güçlü bir estetik düzey yakalama hedefiyle yola çıkmış. Ve görünüşe göre bu işte bir hayli başarılı olmuşlar.

Avantaja dönüşen tavan yüksekliği

Halihazırda lüks bir villanın içinde yer alan bu bölümün tavanı oldukça yüksek. Bu yükseklikten yararlanmak ve ekstra alan yaratmak adına mutfağın üst bölümünde bir asma kat tasarlanmış. Bir tür balkon görünümündeki bu bölüm çocuklar için hobi alanı olarak düşünülmüş. Yüksekliğin iki ayrı işlev için paylaştırılması mutfaktaki tavanı alçaltmış olsa da şaşırtıcı bir şekilde oldukça ferah bir manzara ortaya çıkmış. Bunda beyazın ve diğer açık renklerin bolca kullanımının da etkisi olduğunu belirtelim.

Çocuklar buna bayılacak!

Ev sahibinin bale yapan kızları için özel olarak bir dans salonuna dönüştürülen bölüm ise hiç şüphesiz bir evin içinde görmeye alışmadığımız türden. Zemininden duvarlarına, aydınlatmasından geniş aynalarına kadar tam anlamıyla dört dörtlük bir dans alanı haline gelen bu bölüm balerin adayı ufaklıkların çok hoşuna gidecektir.

Cezbedici bir okuma bölümü

Pek çoğumuz hobilerimiz sorulduğu zaman kitap okumayı bunlar arasında mutlaka sayarız. İşin doğrusu ise gündelik hayatın koşturmacasında, üstelik teknolojik aygıtlarla ve sosyal mecralarla kuşatılmışken buna ne kadar vakit ayırdığımız tartışılır. Bu aktiviteyi daha cazip ve sürekli hale getirmek için bir şeyler yapmak gerekir aslında. Kitap okumak için özel olarak tasarlanmış bu köşenin büyük bir motivasyon kaynağı olacağına şüphe yok. Kitaplığı, özel aydınlatması ve rahat koltuğu ile tek kelimeyle mükemmel bir okuma alanı.

Etkileyici bir karşılama

Villadan tamamen bağımsız olarak tasarlanan bu katın kendine ait bir giriş holü de bulunuyor. Bu geniş bölüm de ihmal edilmemiş ve özel bir tasarım konusu olarak ele alınmış. Girişin tam karşısında kalan duvarda özel tasarım ahşap bir vitrin bulunuyor. Gizli aydınlatmaları ile oldukça şık görünen bu bölüm aynı zamanda sol üst köşede bulunan elektrik panosunu da başarıyla kamufle ediyor.

Yatak odasında beyaz şıklığı

Bodrum katta çalışmanın belli dezavantajları da var elbette. Yatak odasındaki pencerenin küçük olması bunlar arasında sayılabilir. Beyazın güçlü bir şekilde kullanılmasıyla bunu telafi eden ferah bir ortam elde edilmiş. Yatağın arkasında kalan duvardaki kiraz çiçeği resmi ise yoğun beyazı dengeliyor. Son olarak çok şık aydınlatmalarla yatak odasının bu bölümü tamamlanıyor.

Ev konforunda lüks otel şıklığı

Televizyonun da unutulmadığı yatak odasında çok şık bir makyaj ünitesi bulunuyor. TV'nin arkasında kalan duvarda makyaj ünitesiyle aynı renkte bir ahşap panel kullanılmış.

Akıcı tasarım

Yatak başıyla bütünleşik olarak tasarlanan gardrop köşe konumuyla odada oldukça makul bir yer kaplıyor. Bu birleşik dizayn sayesinde mobilyalar akıcı bir görünüme kavuşmuş.

Kalya İç Mimarlık bu projesiyle bir anlamda kendi başına bir kategori yaratmayı başarmış. Hobi alanlarıyla öne çıkan, verimlilikle estetiği buluşturan bu iddialı projenin benzer başka uygulamaların da önünü açabileceğini düşünüyoruz.

Antalya'da bir firmadan Makedonya'da göz kamaştıran bir otel renovasyonu yazımız da ilginizi çekebilir.

Bu tasarım projesini nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler