Siyahın gücünü hissettiren bir dekorasyon projesi

Homify TR Homify TR
homify Merdivenler Ahşap Ahşap rengi
Loading admin actions …

Son yıllarda iç mimari ve dekorasyon alanlarında ülkemizde ciddi gelişmeler yaşanıyor. Belli bir seviyenin üstüne çıkmayı başaran projelerle artık çok daha sık karşılaşıyoruz. Dünyanın farklı yerlerindeki benzer evler için yapılan muadil projelerle rahatlıkla rekabet edebilecek potansiyel taşıyan bu tasarımlarda giderek daha fazla firmanın imzasıyla karşılaşıyoruz. İnşaat sektörünün geldiği seviyeye paralel olan bu ilerleme aslında beklenen ve olağan bir gelişme sayılabilir. Buna karşın bu genel seviye yükselmesi ve yelpazenin genişlemesi içinde bile ilk bakışta kendini fark ettiren ve bir adım öne çıkan projelerle de zaman zaman karşılaşabiliyoruz. İyilerin arasındaki bu en iyilere örnek olabilecek bir dekorasyon projesini bu yazımızda sizler için inceledik. İstanbul merkezli Entrada Mimarlık imzası taşıyan projeye gelin şimdi biraz daha yakından bakalım.

Koyu renklerden korkmayan bir tasarım anlayışı

Demir Evi Salon homify Modern Oturma Odası Ahşap Ahşap rengi JOTUN,SALON,MASİF,YEMEK ALANI,MODERN,ENTRADAMİMARLIK

Daire, villa, ofis, otel ve restoran tasarımları gibi oldukça geniş bir yelpazede faaliyet yürüten Entrada Mimarlık, alanında iddialı bir firma olarak son dönemde oldukça dikkat çekiyor. Bu iddiayı bütün projelerinde görmek mümkün. Bu daire projesi de buna istisna değil. Evin genelinde hakim olan gri tonlar yer yer siyahla da buluşarak çok güçlü bir renk paletine hayat veriyor. Ev dekorasyonu için riskli sayılabilecek bu renklerle elde edilen sonuçlar ise gerçekten görülmeye değer.

Açık mutfağa farklı bir yorum

Demir Evi Mutfak homify Ankastre mutfaklar Ahşap Ahşap rengi JOTUN,MUTFAK,MASİF,YEMEK ALANI,MODERN,ENTRADAMİMARLIK

Siyaha yakın bir tonda cilalanmış harika masif parkelerle döşenmiş salonun bir ucunda bulunan açık mutfak oldukça farklı bir şekilde yorumlanmış. Mutfağı salondan ayıran geniş kolonun bir tarafında her iki yönden kullanılabilen şık bir masa yerleştirilmiş. Diğer taraf ise mutfak ve salon bağlantısını sağlıyor. Zeminle harika bir uyum içindeki gri duvarlar mutfakta bir kez daha siyahla buluşuyor.

Modern ankastre mutfak

Demir Evi Mutfak homify Ankastre mutfaklar Ahşap Ahşap rengi JOTUN,MUTFAK,MASİF,YEMEK ALANI,MODERN,ENTRADAMİMARLIK

Farklı ölçülerde ve yer yer asimetrik detaylar taşıyan dikdörtgen formların hakim olduğu mutfak oldukça modern bir görünüme sahip. Alt mutfak dolaplarında kullanılan beyaz, üst dolaplardaki siyah tercihi ve geri kalan alanlardaki ahşap dokularla çok başarılı bir kontrast oluşturuyor. Mutfak tezgahında hijyen ve sürdürülebilirlik açısından corian malzeme tercih edilmiş.

Mutfaktan görünüm

Demir Evi Salon homify Modern Oturma Odası Ahşap Ahşap rengi JOTUN,SALON,MASİF,YEMEK ALANI,MODERN,ENTRADAMİMARLIK

Bu açıdan bakıldığında kolon ve duvar arasında bulunan mutfak masasının çift taraflı kullanım imkanı çok daha iyi görünüyor. Salon ve mutfağın hem ayrı hem de birleşik olarak var olduğu bu tasarım sayesinde mekânın toplam derinliğinde herhangi bir eksilme oluşmamış.

Yemek bölümünde titiz bir tasarım

Demir Evi Salon homify Modern Oturma Odası Ahşap Ahşap rengi JOTUN,SALON,MASİF,YEMEK ALANI,MODERN,ENTRADAMİMARLIK

Salonun bir diğer kısmını oluşturan yemek bölümü her yönüyle titiz bir tasarımın ürünü olduğunu gösteriyor. Oval formlardaki yemek masası ve iskemlelerde yine koyu renk tercihi ve buna kontrast oluşturan bej göze çarpıyor. Masanın arkasında kalan duvarda ise beyaz mermer dokusuna eşlik eden siyah ve gri renklerde ahşap çıtalar son derece orjinal bir fon oluşturmuş.

Salonla bütünleşen üst kat merdivenleri

Demir Evi Merdiven homify Merdivenler Ahşap Ahşap rengi JOTUN,SALON,MASİF,MERDİVEN,MODERN,ENTRADAMİMARLIK

Üst kata çıkan merdivenler klasik bir tasarıma sahip olmakla birlikte birkaç detayla benzerlerinden ciddi biçimde ayrılıyor. Klasik trabzanlar yerine zeminden tavana uzanan antrasit yuvarlak metal profiller kullanılması son derece modern bir görüntü yaratmış. Merdiven basamaklarında yine koyu renk cila bulunuyor. Kalan kısımlardaki beyazla çok dengeli bir görüntü yaratan bu bölümler, salonun geri kalanıyla çok başarılı bir şekilde bütünleşiyor.

Modern ve rafine bir dizayn

Demir Evi Mutfak homify Ankastre mutfaklar Ahşap Ahşap rengi JOTUN,MUTFAK,MASİF,YEMEK ALANI,MODERN,ENTRADAMİMARLIK

Mutfakla salonu birleştiren masa, koyu renk tercihleri, yemek bölümü ve merdivendeki kimi detaylar gibi belli unsurlarda billurlaşan modern ve rafine bir dizayn evin genel karakterini veriyor. Ele alınan tüm bölümlerde yoğun bir tasarım emeği bulunduğunu kestirmek güç değil. İyilerin arasındaki daha iyi olmayı sağlayan tam da bu emek aslında.

Entrada Mimarlık'ın bir başka iddialı projesini incelediğimiz Bodrum'da köy yaşantısını lüksle buluşturan muhteşem bir villa projesi yazımız da ilginizi çekebilir.

Böyle bir evde yaşamak ister miydiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler