Tamamı Türkiye'den 15 muhteşem ahşap ev modeli

Homify TR Homify TR
ÜÇGEN BUNGALOV - AHŞAP EV, SİSNELİ AHŞAP EV - AĞAÇ EV - KÜTÜK EV - BUNGALOV -KAMELYA SİSNELİ AHŞAP EV - AĞAÇ EV - KÜTÜK EV - BUNGALOV -KAMELYA Ahşap ev
Loading admin actions …

Doğal malzemelerin her türlü yapay üründen daha üstün olduğu son yıllarda artık herkesçe kabul görmeye başladı. Gerek mobilya ve aksesuarlarda, gerekse yapı malzemelerinde mümkün olduğunca doğal malzemeler tercih ediliyor. Müstakil evler için de bu durum farklı değil. Doğanın bize sunduğu en muhteşem nimetlerden biri olan ahşabın kullanıldığı evlerin betonarme ve diğer endüstriyel ev tiplerinden çok daha kaliteli ve estetik olduğu da artık pek çok insanın birleştiği bir görüş haline geldi. Buna paralel olarak ülkemizde faaliyet gösteren ahşap ev üreticisi firmaların sayısında ve ev modellerinde de bir artış var. Bugün her zevke ve her bütçeye uygun ahşap evler bulmak mümkün hale geldi. Biz de tamamı Türkiye'de bulunan örneklerden oluşan bir ahşap ev derlemesi hazırladık. Bu birbirinden güzel 15 eve biraz daha yakından bakmaya ne dersiniz?

1- Hem konutlar hem de ticari tesisler için

Ahşap evler bireysel kullanım için son derece elverişli ve şık bir müstakil ev alternatifi olmakla birlikte çeşitli ticari tesisler için de cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor. Burada gördüğümüz ahşap villalar Antalya'da bulunan bir turistik tesis için yapılmış ve alanında oldukça iddialı olan modeller.

2- Farklı ihtiyaçlara yanıt verebilen bir ev türü

Ahşap evler kısa bir süre öncesine kadar çok az sayıda yerli firmanın üretimini yaptığı ve bu yüzden de fiyatları oldukça yüksek konut tipleriydi. Bugün bu durum büyük ölçüde değişti. Artık Türkiye'nin her bölgesinde ahşap evlerde uzmanlaşmış inşaat şirketleri bulmak mümkün. Bu firmalar pek çok farklı ihtiyaca ve bütçeye hitap eden her türlü modeli üretiyorlar.Yazlık, dört mevsimlik veya ağır kış koşullarına dayanıklı evleri bu modeller arasında bulabilirsiniz.

3- Üçgen ahşap evler

Yurtdışında A Frame olarak bilinen bir yapı tekniğiyle üretilen bu üçgen ahşap ev modeli oldukça ilginç alternatiflerden biri. İnşa süreci oldukça basit fakat dayanıklılığı yüksek olan bu ahşap ev modeli kompakt yapısıyla her türlü arazi şartına da uyumlu.

4- Hibrit ahşap evler

Ahşap ev denince aslında tek bir konut türünden bahsetmiyoruz. Ana malzemesi ahşap olan fakat yapı tekniği farklı olan pek çok model bu kategoriye giriyor. Bu küçük ahşap ev modeli metal bir iskelet üzerine ahşap giydirme ile yapılıyor ve son derece pratik bir şekilde dilediğiniz yere kurulabiliyor.

5- Konteyner ahşap ev

Konteyner evler son yıllarda büyük bir hızla yayıldı. Özellikle bağ evi olarak çok tercih edilen bu düşük maliyetli müstakil konut tipinin de ahşap giydirmeli örnekleri bulunabiliyor. Konteyner evlerin pratikliği ile ahşabın güzelliğini bir araya getiren bu model küçük bir ahşap ev arayanlar için iyi bir alternatif.

6- Kütük evler

Ahşap evlerin dayanıklılık ve kalite olarak en üst düzeyini temsil eden kütük evler, isminden de anlaşılacağı üzere birbirine geçirilen kütüklerden oluşuyor. Her türlü afete çok yüksek bir dayanıklılık sunan bu evler ahşabın doğal şıklığını da en güzel şekilde yansıtıyorlar.

7- Mevsimlik ahşap evler

Ahşap evler ülkemizde yaygın hale gelmeden çok önceleri de özellikle Akdeniz bölgesinde yaygın olan bungalov tipi mevsimlik ahşap evler bugün halen yazlık kullanım için iyi bir alternatif olarak dikkat çekiyor.

8- Aile evleri

Her şeyiyle dört dörtlük ve eksiksiz bir aile evi istiyorsanız ahşap evler içinde buna uygun alternatifler de var. Özellikle geniş bahçeler için bu model oldukça cazip bir seçenek.

9- Country tarzı ahşap evler

Geniş çiftlik evlerinden hoşlanıyorsanız country tarzı ahşap evler ilginizi çekebilir. Genellikle kütük evlerle benzer teknikle yapılan bu çiftlik evleri büyüklükleri ve heybetleri ile göz dolduruyor.

10- Taş ve ahşap bir arada

Taş evlerde en çok kullanılan ikinci malzeme ahşaptır. Ahşap evlerde de taşın yoğun olarak kullanıldığı durumlara rastlıyoruz. Bu iki katlı şık ahşap ev taş ve ahşabın buluşmasına iyi bir örnek teşkil ediyor.

11- Apartman tipi ahşap evler

Çok katlı yapılarda ahşap kullanımı çok yaygın bir uygulama değil. Ancak ahşap evlerin kimi durumlarda dört veya beş kata kadar yükselebildiği biliniyor. Bu yüzden çok katlı yapılar için de ahşap evleri gündeminize alabilirsiniz.

12- Her türlü iklime dayanıklı

Ahşap evler kışların çok sert geçtiği iklimler için de oldukça iyi bir alternatiftir. Çok yüksek bir ısı yalıtımı özelliğine sahip olan ahşap evlerin dağ evi veya av kulübesi olarak kullanılması da bu yüzdendir.

13- Ahşap oyun evi

Ahşap evlerin kullanım çeşitliliği pratikte sınırsız denecek kadar geniş bir alana yayılıyor. Çocuklarınızın aklını başından alacak bu ahşap oyun evi buna oldukça iyi bir örnek.

14- Lüksün ahşap hali

Ahşap yapılar arasında alışılmış standartların üzerine çıkan lüks konutların da bulunduğunu da belirtmek gerekiyor. Aslında ahşap evler de diğer ev tipleri gibi her bütçeye ve her zevke uygun farklı alternatiflerin olduğu geniş bir alan.

15- Bir başka taş ve ahşap karışımı

Burada gördüğümüz iki katlı villa da ahşap ve taşın bir arada kullanıldığı bir başka örnek olarak bu ikilinin ne kadar estetik sonuçlar yaratabileceğini çok iyi anlatıyor.

İlginizi çekebilecek bir başka derlememiz için bkz: Türkiye'de olduğuna inanamayacağınız 15 muhteşem villa

Hangisinde yaşamak isterdiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler