Yeni Fikirlere Geri Dön

Kare Düz Ayna

Usman Cam Usman Cam
Düzenle
Fotoğraf ekle

Aynaların, küçük alanların daha büyük ve daha açık görünmesini sağlamak için kullanılabileceği veya giriş yolu veya banyo gibi mekanlar için sahip olması gereken özellikler olduğu bilinen bir gerçektir, ancak bu kadar popüler olmayan şey bir aynanın dekoratif bir obje olarak rolünü oynar. Bazen bir aynanın formu veya tasarımıyla dekoratif olması gerektiğini söyleyebilirsiniz. Dekoratif aynalar genellikle pratik bir bakış açısından anlam ifade etmeyen alışılmadık biçimlere sahiptir ve bazı durumlarda karmaşık detaylara sahip kareleri vardır.

Ayna dekorasyonuna gelince belirli bir kural yoktur. Evin herhangi bir odasında, sadece giriş yoluna ve banyoya ayna kullanabilirsiniz. Aynaları sanat eserine ya da diğer duvar dekor seçeneklerine alternatif olarak düşünün. Tabii ki istediğiniz her yerde  Dekoratif Duvar Aynaları seçebilir ve hem pratik hem de dekoratif olabilirler. Bu tür melezler banyo veya yatak odası gibi mekanlara uygundur.

Oturma odası veya salon alanı gibi alanlarda, büyük Dekoratif Aynalar dekorun odak noktaları haline gelebilir. Örneğin yuvarlak veya oval ayna, duvarın üstündeki duvara ya da arkalığın arkasına kısmen gizlenmiş olan kanepenin arkasına yerleştirilebilir. Tabii ki, mekânın iki veya daha fazla kullanabileceğini düşünüyorsanız kendinizi tek bir dekoratif ayna ile sınırlamamalısınız.

Farklı küçük aynaların çeşitlerini gösterebileceğiniz harika bir yol da var. Çerçeveli resimler ya da diğer süslemelerle yapacağınız gibi küçük dekoratif aynaları asabileceğiniz bir galeri duvarı oluşturabilirsiniz. Bu tasarım stratejisi çok çeşitli varyasyonlarla kullanılabilir. Aynalar farklı şekil ve boyutlara sahip olabilir ya da bunları farklı şekillerde vurgulayan çerçeveli olabilir.

Tasarım stratejiniz, koşullara bağlı olarak belirli rollere sahip dekoratif aynalar içerebilir. Örneğin, bir yansımayı yansıtmak veya mekâna daha fazla doğal ışık getirmek için bir ayna bir duvara stratejik olarak yerleştirilebilir. Bu strateji genellikle küçük alanlarda veya uzun ve dar koridorlarda ve küçük pencereli odalarda kullanılır. Bir aynanın rolü, odadaki diğer özelliklerle koordine etmek veya dekoru benzersiz ve göz alıcı bir şekilde tamamlamak olabilir.

Aynanın büyüklüğü ve şekli, odanın içindeki konumu, çerçevesi ve tüm bu unsurlar ile odanın dekoru arasındaki ilişki, mekânın bütünleşmesi için önemlidir. Mobilya ve dekoratif elemanlar arasındaki en iyi oranları bulmak için büyük resme bakmak önemlidir. Aynalar sadece bir örnektir. Bu ayrıca sanat eserleri, duvar resimleri, ışık fikstürleri ve odadaki hemen hemen her şey için de geçerlidir. Gördüğünüz gibi, dekoratif aynalar daha önce beklenenleri daha fazla kullanıyor. Çok yönlü ve çok yaratıcı ve ilginç şekillerde sergilenebilirler. Yani, şimdi onlar hakkında birkaç şey biliyorsunuz, dekoratif aynanızı nereye koyacaksınız?