Şehirde nefes almayı mümkün kılacak bir konut projesi

Homify TR Homify TR
Vista Teras 385 - Karma Yapı, Bursa, CM² Mimarlık ve Tasarım Stüdyosu CM² Mimarlık ve Tasarım Stüdyosu Modern Havuz
Loading admin actions …

Dünya nüfusu büyük bir hızla artıyor. Özellikle bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde nüfus artış oranları bir hayli yüksek. Üstelik bu artış özellikle kent merkezlerinde gerçekleşiyor. Bunun sonucunda belli başlı büyük şehirlerimiz baş edilmesi güç bir nüfus yoğunluğuyla karşı karşıya kalıyorlar. Yine bu bağlamda arazi maliyetlerinin yükselmesiyle evlerin ortalama büyüklükleri düşüyor ve ortak yeşil alanlar gibi hayati unsurlar projelerde çok az yer bulabiliyor. Kısacası şehirlerde nefes almak bugünlerde gerçekten de hiç kolay değil. Ancak iyi planlanmış koput projeleri bu durumu büyük ölçüde hafifletecek çözümler üretebiliyor. Henüz çok fazla örneğine rastlamadığımız bu türden yaşanılabilir kent mimarisi projeleri büyük bir ihtimalle gelecek yılların trendi haline gelecek. Bu yaklaşımı erken yakalayan ve onun belirleyicilerinden biri olmaya aday bir konut projesini sizler için inceledik. Bursa'da sektörün önde gelen firmalarından CM² Mimarlık ve Tasarım Stüdyosu imzası taşıyan bu projeye gelin biraz daha yakından bakalım.

İki etap, beş blok, 385 daire

İki etap olarak planlanan projenin ilk etabı 20 bin metrekare alan üzerine kurulu tek blok, ikinci etabı ise dört blok olarak tasarlanmış. Toplamda 385 konut ve 45 adet ticari birimden oluşan karma proje 86599 metrekarelik bir alana yayılıyor. Kent merkezinde yoğun bir noktada bulunmasına karşın özellikle konutların hepsini en iyi şekilde güneş alacak ve birbirinin havasını kesmeyecek şekilde yerleştiren iddialı bir mimari çalışma olduğunu belirtelim.

Nefes aldıran tasarım

Her iki etapta bulunan blokların yükseklikleri kademelendirilerek çatılarda ortak alanlar olan teraslar oluşturulmuş. Sosyal alan olarak tasarlanan bu teraslar önemli bir ihtiyaca yanıt veriyor. Projedeki sosyal alanlar bu teraslarla da sınırlı değil. Açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk oyun alanları, toplantı birimleri, spor salonu, sosyal tesisler ve peyzajı yapılmış ortak yeşil alanlar tüm site sakinlerinin kullanımına sunulmuş.

Lüks otel tadında bir yaşam

Yüzme havuzu, sosyal tesisleri, her türlü ihtiyaca yanıt veren mağazalarıyla kent merkezinde lüks otel keyfini yaşatacak bir proje yaratmayı hedefleyen CM² Mimarlık, estetik olarak da görülmeye değer mekânlar ortaya çıkarmış. Yeşil alanların sınırlı bölümlerde kümelenmek yerine hemen her yere yayıldığı, her noktasında hava akışının kesintisiz olduğu proje, iklim değişikliği kaynaklı çeşitli sorunların bizi beklediği önümüzdeki yıllar için şimdiden çeşitli çözümler sunma iddiasında.

Seçkin mağazalar, hayatı kolaylaştıran detaylar

Ticari birimlerin de dahil olması projeyi daha da cazip bir hale getiriyor. Pek çok seçkin mağazanın çok kolay erişilebilir olmasının yanı sıra buradan konut satın almayı gelecek için de iyi bir yatırım haline getiren bu bölümler site sakinlerinin hayatını önemli ölçüde kolaylaştıracaktır. Evinizin konforundan birkaç dakika mesafede hemen her türden ihtiyacınızı giderebilmek gerçekten de azımsanmayacak bir lüks.

Yüzü geleceğe dönük bir proje

Sadece son bir yıl içinde gördüğümüz iklim kaynaklı olaylar bile büyük şehirlerin merkezlerinde yaşamanın giderek daha zor hale geleceğini bize gösteriyor. Bunlara şimdiden hazırlanabilmek için bu bilinçle tasarlanmış konutlara ve yaşam alanlarına ihtiyacımız var. Yüzünü geleceğe dönen ve yarın da nefes alınabilir olmayı hedefleyen bu projenin önemi de buradan kaynaklanıyor. CM² Mimarlık ve Tasarım Stüdyosu ekibi burada gerçekten önemli ve değerli bir iş başarmış.

Firmanın bir başka projesini incelediğimiz Lüks, konfor ve huzurun bir araya geldiği modern bir villa projesi yazımız da ilginizi çekebilir.

Böyle bir konut projesinde yaşamak ister miydiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler