En popüler ve en kullanışlı balkon zemini uygulamaları

Homify TR Homify TR
SO REZIDANS CAYYOLU, ARTERA İÇ MİMARLIK VE MİMARLIK ARTERA İÇ MİMARLIK VE MİMARLIK Balkon
Loading admin actions …

Balkonlar yaz ve bahar aylarında evlerimizin en önemli yaşam alanlarından biri haline geliyor. Balkonlarımızı daha konforlu ve kullanışlı hale getirmek ve güzelleştirmek için yapabileceğimiz pek çok şey var. Balkon mobilyalarına yatırım yapmak, balkonu yeşil bitkilerle ve aksesuarlarla süslemek, parmaklıkları renklendirmek… Tabii zemin döşemeleri de balkonların hem görünüm hem de kullanım açısından en önemli parçalarından biri. Peki balkonda ne gibi zemin döşeme türleri kullanılabilir? İşte birbirinden güzel örneklerle en kullanışlı ve şık balkon zeminleri…

- Tuğla zeminler

Pişmiş tuğla ya da diğer adıyla terracotta zeminler geçmişten bugüne dış mekanlarda en çok kullanılan doğal ve kaliteli yer döşeme modellerinin başında geliyor. Kaplama malzemesi olarak kullanılan tuğlalar balkonlar için ideal, uzun ömürlü ve kızılımsı kahve renkleriyle de mekana sofistike bir derinlik kazandıran seçeneklerden.

- Mozaik kaplamanın büyülü etkisi

Balkonunuz için sıra dışı, dinamik ve etkileyici bir zemin türü arıyorsanız mozaik sanatının o eşsiz dokusundan yararlanmayı düşünmez misiniz? Küçük renkli taşlarla oluşturulan mozaik zeminler yalnızca bir zemin kaplaması değil, adeta birer sanat eseri olarak muhteşem balkon alanları ortaya çıkarıyor. İşçiliğin çok önemli olduğu bu mozaik uygulamalarında mutlaka bu konuda uzmanlaşmış, işinin ehli bir profesyonel yer döşeme ustası ile çalışmanızı tavsiye ediyoruz.

- Pratik ve etkili: Ahşap karo

Kendinizin bile kolayca uygulayabileceği ekonomik ve pratik bir çözüm mü arıyorsunuz? O halde ahşap karolar tam size göre demektir. Yapı marketlerden satın alabileceğiniz iç içe geçmeli ahşap dış mekan karoları hem hava koşullarına dayanıklı, hem de montajı çok kolay!

- Temizliği ve bakımı kolay: Fayans zeminler

Eğer kolay temizlenen ve pürüzsüz bir görünüme sahip zemin döşemeleri arıyorsanız yeni nesil seramik fayanslardan vazgeçmeyin. Fayans zeminler hem yıkanabilir ve bakımları kolaydır hem de özellikle açık renkli tercih edildiklerinde küçük alanları daha geniş ve ferah gösterirler.

- Yeni nesil parkeler

Bugün artık gelişen endüstri ve teknoloji sayesinde çok yüksek kalitede ve her koşula dayanıklı parke zemin döşemeleri de üretiliyor. Eskiden parkeler yalnzca iç mekanlarda kullanılırdı çünkü su ile teması ve nemli kalması durumunda parkeler kabarır ve yıpranırdı. Ama bugün dış mekanlar için uygun koruma sistemleri ile üretilen parkeler mevcut. Eğer bu örnekteki gibi evinizin iç yaşam alanları ile balkon arasında pürüzsüz ve akıcı bir uyum arıyorsanız kaliteli parke modellerine yatırım yapabilirsiniz.

- Renkli karolar

Geniş karo fayanslara göre daha küçük boyutlu ve renkli karolar kullanılarak oluşturulan desenli zemin modelleri, özellikle görkemli ve benzersiz bir balkon dekorasyonu yaratmak isteyenler için ideal bir tercih olacaktır.

- Masif ahşap zeminler

Doğallıktan vazgeçmeyenlerdenseniz ve özellikle bir kır evinin balkon ya da teras alanından söz ediyorsak o halde değerlendirmeniz gereken malzemelerden biri de tabii ki masif ahşaptan üretilen rabıta zeminler. Ahşap doğallığı balkon gibi açık alanlara muazzam bir sıcaklık katıyor; ayrıca dış mekana uygun verniklerle ahşap kaplama zeminler de artık çok daha dayanıklı ve uzun ömürlü.

- Renk seçimi

Balkon zemini için malzeme tercihinize karar verirken renk seçeneklerini de değerlendirmelisiniz. Beyaz ya da çok koyu renkli zeminler kir ve tozu çok daha fazla gösterecektir. Bu örnekteki gibi nötr ve alacalı tonlarsa özellikle kapalı olmayan dış mekanlar için çok daha uygun.

- Dekorasyon tarzına uyumlu seçimler

Tabii ki seçim yaparken değerlendirmeniz gereken bir diğer unsur da balkonunuzda tercih ettiğiniz dekorasyon tarzı. Mobilyaların malzemeleri ve modeli, bitki kullanımı, yerleşim ve renkler gibi dekorasyon unsurları zeminle uyumlu olduğunda tam olarak kusursuz balkon ve teras alanları ortaya çıkıyor. Tıpkı ahşapla kaplanmış zeminiyle bu doğal ve samimi balkon dekorasyonunda olduğu gibi…

- Kapalı balkonlar için yerden ısıtma sistemleri

Eğer kapalı balkonunuz için sıcak tutacak bir zemin arıyorsanız her türlü kaplamanın altında kullanılabilecek yerden ısıtma sistemlerini değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz.

Balkonunuzda kullanabileceğiniz zemin ısıtma sistemleri ile ilgili daha fazla bilgi için bkz: Yerden ısıtma sistemlerinin benzersiz avantajları

Bu balkon örneklerinden en çok hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler