Sarı duvarlarla sıradışı renk kombinasyonları ve çarpıcı dekorasyonlar

Homify TR Homify TR
MARI2 OTEL KONSEPT PROJESİ, Entrada Mimarlık Entrada Mimarlık Ticari alanlar Ahşap Ahşap rengi
Loading admin actions …

Eğer evinizde canlılık, yüksek enerji ama aynı zamanda dinginlik arıyorsanız dekorasyonunuzun renk paletinde mutlaka sarı da olmalı. Sarı, birbirinden çok farklı tonları ile pek çok farklı stile uyum sağlayabilen ve aradığınız tüm bu duyguları aynı anda verebilen çok yönlü renklerden biri. Işığı vurgulayan ve iç mekanları çok daha ferah ve aydınlık gösteren sarı, hem çok enerjik hem de çok dinlendirici dokular ortaya çıkarabiliyor. 

Sarı renk tonları evlerimizde pek çok farklı mobilya ve aksesuarda kullanılıyor ancak elbette sarı duvarlar çok daha vurgulu ve etkili bir doku yaratıyor. Peki farklı sarı tonları ile dizayn edilen duvarlara en çok hangi renkler yakışır? Sarının en güzel özelliklerinden biri de aslında pek çok renkle bir arada muhteşem bir estetik sergileyebilmesi. Aşağıda, birbirinden güzel ve farklı tarzlara sahip örnek dekorasyonlarda sarı duvarlarla bir araya gelen farklı renk örneklerini bulacaksınız. Bakalım sizin favoriniz hangi renk kombinasyonu olacak…

Sonbahar tonları

Sonbahar tonları, özellikle bu tarz dinlendirici ve sakin dekorasyon stilinden hoşlananlar için vazgeçilmezdir. Açık ve soluk sarı tonları da bu stildeki dekorasyonlarda duvarlar için en ideal seçimlerden biri. Bu soluk ve sakin sarı tonlarını açık ve solu yeşil tonları ile bir araya getirebilirsiniz. Ayrıca bu örnekteki gibi çiçek desenli duvar kağıtları da bu tona muhteşem bir uyum sağlıyor.

Capcanlı sarı dokunuşlar

Duvarlarınıza sarı renk tonlarının enerjisini yansıtabilmek için illa ki duvarlarınızı sarı ile boyamanıza elbette gerek yok. Canlı sarı tonlarından oluşan tablolar da duvarlarınızda sarı şıklığını sunacaktır. Sarı ve siyahın muhteşem karizmatik ve sofistike etkisini yansıtan bu tablo, gri tonlarla ve yemyeşil salon bitkileri ile bütünleşmiş.

Sarı & yeşil

Sarı ve yeşil, ev dekorasyonlarında da modada da sık sık kullanılan oldukça popüler bir kombinasyon. Sarı tonlarının yüksek enerjisine sakinleştirici bir katkısa bulunan dingin yeşil tonları her odada harikalar yaratabilir ama özellikle çocuk odaları için mükemmel bir tercih.

Sarı & koyu tonlar

Sarı oldukça güçlü bir renk. ancak sarının yüksek enerjisini daha ağırbaşlı bir tarzda daha da güçlendirmek isterseniz sarı ve siyah kombinasyonunu mutlaka denemelisiniz. Elbette siyah yerine çok koyu gri ya da yeşil tonları da kullanabilirsiniz. Sarı ve koyu renkler bir araya geldiğinde oldukça çekici ve karizmatik bir atmosfer yaratıyorlar. Sarı duvarlara eşlik eden koyu tonlu perdeler de bunun başarılı örneklerinden biri.

Sarı & mavi

Pastel tonlarında mavi mutfak dolapları ve sarı duvarlar… Oldukça sıra dışı ancak bir o kadar da çekici bir kombinasyon. Mutfaklarda farklılık ve yenilik arayanlar için ilham verici bir dekorasyon, değil mi?

Masum ve dingin bir enerji

Mavi ve sarının pek çok farklı kombinasyonunu düşünebiliriz. Açık mavi ve pırıltılı sarı tonları da bu kombinasyonlardan bir diğeri. Özellikle çocuk odalarında sıklıkla tercih edilen bu mavi tonları genellikle sadece beyaz gibi açık ve nötr renklerle bir araya getirilir. Oysa sarı dokunuşlarla bu masumane enerji çok daha şık hale gelebiliyor.

Altın sarısı tonları

Sarı denilince akla gelen ilk şeylerden biri de tabii ki altın ışıltısı. Farklı sarı tonlarının da altın renkli mobilyalarla bir araya gelmesi muazzam bir görkem ve çekicilik ortaya koyuyor.

Sarı & mor

Bahsettiğimiz gibi sarı aslında hemen hemen her renkle muhteşem bir uyum yakalaybilir. Önemli olan doğru tonları bulmak ve renkleri doğru miktarlarda kullanarak bu kombinasyonları gerçekleştirmek. Canlı sarı tonları mor dokunuşlarla da oldukça ezber bozan bir çekicilik yaratabiliyor. ancak morun oldukça baskın ve kuvvetli bir renk olduğunu unutmamak gerekir. Bu yüzden eğer sarı ve mor kombinasyonu kullanacaksanız mor yüzeylerin miktarını daha küçük tutmalısınız.

Sarı, siyah ve beyaz

Siyah ve beyazın bir araya gelmesi hemen hemen her zaman muhteşem sonuçlar yaratır. Bu yüzden de profesyonel dekoratörler siyah ve beyaz kombinasyonunun en garantili renk kombinasyonlarından biri olduğunu belirtiyor. Ancak bu şık renk kombinasyonunu daha da güçlü ve yenilikçi hale getirmek için duvarlardan birini sarıya boyayabilirsiniz.

Ahşap tonları ile sarı uyumu

Sarı aynı zamanda doğallığı temsil eder çünkü doğada çok sık rastladığımız bir renktir. Doğallık denilince de ev dekorasyonu söz konusu olduğunda elbette aklımıza ahşap mobilyalar geliyor. ahşap renk tonları, sarı dokunuşlarla çok daha çekici hale geliyor. Bu örnekte ahşap ve sarı birlikteliğine pastel turkuaz dokunuşlar da eklenmiş ve ortaya büyüleyici bir estetik çıkmış.

Nötr renklerle sarı kombinasyonu

Yaşam alanlarınızda sarı rengi kullanmanın tek yolu, sarıyı bir fon ve yardımcı renk olarak işlevselleştirmek değil elbette. Tüm mobilya ve aksesuarlarınızı nötr tonlardan tercih edip duvarlarınızda canlı bir sarı renk kullanabilirsiniz. Böylelikle odanın ana karakterini sarı duvarlar belirler ve oldukça canlı, ferah ve aydınlık bir yaşam alanı dizayn edebilirsiniz.

Yılın renk kombinasyonu: Sarı & gri

Dünyanın renk otoritesi kabul edilen ve pek çok alanda trendleri belirleyen Pantone Renk Enstitüsü, 2021 yılının renk kombinasyonunu sarı ve gri olarak açıkladı. Sarı duvarlar ve gri mobilyalar bir araya geldiğinde yüksek enerjili, şık, güç ve umut veren bir kombinasyon yaratıyorlar. Bu muhteşem yatak odası da bunun oldukça çarpıcı örneklerinden biri.

Pantone 2021 renk kombinasyonu ile oluşturulan diğer örnekleri de görmek isterseniz bkz: Pantone 2021 yılının rengi: Aydınlatan Sarı & Hakiki Gri

Siz bu örnek dekorasyonlardan en çok hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler