Bahçe Süsü Olarak Tercih Edebileceğiniz 17 Örnek Tasarım

umit atdağ umit atdağ
Wall mounted sculptures, artinsteel artinsteel Modern Bahçe
Loading admin actions …

Bahar ve yaz mevsimi kendi gösterdikçe açık havadan faydalanacağınız bahçe ve teras gibi açık alanlar çok daha önemli hale geliyor. Özellikle sıcakların çok fazla olduğu yaz akşamlarında bahçede serin havanın keyfini sürmek herkesin hayal ettiği bir yaşam tarzı olmuştur. Bahçeler, hem yeşil alanlar ile iç içe olmanızı sağlayan hem de açık havanın tadını çıkarmanıza yardımcı olan alanlardır. Bu nedenle herkesin bahçeli bir ev sahibi olma hayali vardır. Evinizin bir bahçesi olması sizin için bir avanta olsa da bahçenizi kusursuz bir şekilde dekore edip süslemediğinizde hayal ettiğiniz yaşam tarzını size sunmaz. Bu nedenle bahçe dekorasyonları profesyonel bir yaklaşım ile yapılmalıdır. Bahçenizin keyfin sürmek ve bir yandan da bahçenizin huzur kaynağı olmasını sağlamak için peyzajını eksiksiz bir şekilde yapmalı, bahçe süsleri ile bahçenizi daha modern ve daha enerjik bir bahçe heline getirmelisiniz.

Bahçenizin modern ve yeşil bir bahçe olması için doğru bahçe süsleri seçmelisiniz. Çocuklarınız için eğlenceli olacak ve aynı zamanda bahçenize değer katacak olan bahçe süslerini doğru seçtiğinizde peyzajınız kusursuz olacaktır. Peyzaj mimarları, profesyonel bir şekilde bahçe peyzajı yaparken ahşap bahçe süsleri kullanmayı tercih etmektedir. Bunun temel nedeni, ahşap malzemenin doğallığı ve kullanıldığı alanda doğal bir doku oluşmasına katkı sunmasıdır. Bu nedenle peyzaj mimarları ahşap bahçe süsleri ile peyzajı renklendirmeyi tercih ederler. Ahşap süsler dışında bahçenizde kullanabileceğiniz alternatif dekoratif bahçe süsleri de bulunmaktadır. Birbirinden farklı tasarımlara sahip olan dekoratif bahçe süslerini dilediğiniz renklerde kullanabilme imkanına da sahipsiniz. Açık bir terasta mini bir bahçe peyzajı yaparken veya balkonunuzda bir bahçe oluştururken teras ve balkon dekorasyonunuzun renklerine göre özel tonlar tercih edebiliyorsunuz.

Bahçe peyzajınız için standart üretim süsler kullanabileceğiniz gibi el yapımı bahçe süsleri de kullanabilirsiniz. Geri dönüşüm malzemeleri kullanarak yapacağınız bahçe süsleri el becerilerinizi sergileyeceğiniz süsler olacağı için daha değerli olacaktır.


Özel aydınlatmalı peyzaj tasarımları

Bahçe süsü için özel aydınlatma sistemlerini kullanabilir, akşamları huzur veren bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Bahçe süsü olarak özel bir malzeme tercih etmek zorunda olmadığınızdan özel tasarım aydınlatma sistemleri ile ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Taş ocaklar

Bahçe süsü olarak doğal bir görünüme sahip taşlar kullanarak ocaklar ve barbeküler yapabilirsiniz. Ekonomik bir tercih olarak doğal taş barbeküler düşünebileceğiniz gibi alternatif fikirler vermesi için ''Çok güzel bir bahçe mi istiyorsunuz? 22 örnek fotoğraf'' yazımıza göz atabilirsiniz.

Ahşap süslemeler

Bahçenizin bittiği yerde bulunan bahçe duvarlarında ahşap süslemeler kullanabilirsiniz. Bir bahçenin çiçekleri olarak veya çiçek figürleri olarak tercih edebileceğiniz ahşap süslemeler çiftçi malzemeleri şeklinde de düşünülebilir.

Taş taraçalar

Bahçe süsü olarak somut bir malzeme kullanmak yerine taşları kullanarak taraçalandırma yapabilirsiniz. Yapacağınız taraçalar aynı zamanda mini bahçelere sahip olma imkanı da sağlayacaktır.

Bahçe kulübeleri

Bahçe süsü olarak tercih edebileceğiniz modellerden biri de mini bahçe kulübeleridir. Modern tasarımlara sahip olan mini bahçe kulübelerini aynı zamanda oturum alanları olarak da düşünebilir ve fonksiyonel özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Taş küreler

Bahçenizi süslemek istediğinizde doğallıktan yanaysanız taş küreler tercih edebilirsiniz. Oldukça ekonomik olan taş küreler aynı zamanda bahçenizi de daha doğal gösterecek olan unsurlardır. Özel aydınlatmalar ile taş küreleri daha görsel hale getirebilirsiniz.

Özel saksılar

Özellikle küçük bahçeler için tercih edebileceğiniz saksı modellerini bahçe süsü olarak kullanabilirsiniz. Beyaz renkli orta yükseklikte saksılar kullanarak bahçenizi daha modern ve daha ferah gösterebilirsiniz. 

Su duvarları

Bahçenizde mini bir havuz düşünebilir veya havuz özelliği katacak modern tasarımlı su duvarları ile bahçenize renk katabilirsiniz. Su duvarları bir bahçe için tercih edilebilecek modern süslerden biri olduğu gibi akşam aydınlatmaları ile de bahçenize renk katan süslerden biri olma özelliğine sahiptir. 

Duvar kaplamaları

Bahçe duvarlarında kullanabileceğiniz özel süslerden biri de duvar kaplama malzemeleridir. Özel tasarım seramikler, karolar ve fayanslar bahçe duvarlarında harika dekorasyonlar yapmanıza yardımcı olurken bir taraftan da bahçenizin mükemmel olmasına katkı sunacaktır. Özel kabartmalara sahip olan duvar kaplama malzemeleri ile ister bahçe duvarlarınızda ister evinizin bahçeye bakan duvarlarında modern ve muhteşem dekorasyonlara imza atabilirsiniz.

Ahşap yürüme yolları

Ekonomik bahçe süsleri arasında yer alan ve aynı zamanda bahçe yürüme yolunun daha dekoratif görünmesine yardımcı olan ahşap yürüme yolları ile hayatınızın en özel tasarımlarına imza atabilir, bahçenizi daha özel hale getirebilirsiniz. Çakıl taşları üzerindeki ahşap yürüme yolları daha doğal olacaktır.

Süs havuzları

Bahçeleri renklendiren, bahçelere hayat veren ve karakteristik özellikleri ile bir bahçenin kusursuz olmasını sağlayan havuzlar hangi ölçülerde olursa olsun tercih edilebilir. Ahşap çerçeveler ile çevreleyeceğiniz havuzlar hayal ettiğiniz bahçeleri ortaya çıkaracaktır. 

Renkli boncuklar

Bahçelerinizde yapacağınız peyzaj düzenlemeleri için renkli boncuklar kullanabilirsiniz. Özel süsler olarak düşünebileceğiniz boncukları ipe dizerek asabilir veya ağaç dallarına asarak daha renkli ve daha süslü bahçelere imza atabilirsiniz. 

Bahçe heykelleri

Bahçelere renk veren ve meydanlarda, şehir parklarında bolca gördüğümüz heykelleri bahçelerinizde de düşünebilirsiniz. Bahçelerinizin ölçüleri ile orantılı olan heykeleleri ve heykelcikleri tercih ederek mükemmel bir bahçe peyzajına imza atabilirsiniz. Heykelcikler ve mermer heykeller ile bahçelerinizi hem doğal bir peyzaj ile süsleyebilir hem de bahçenize bir karakter verebilirsiniz.

Antik vazolar

Bahçe süslemeleri olarak antik vazo modelleri tercih edebilirsiniz.Antik vazo modelleri belirli yüksekliklere sahip olan, görsel olarak kendinizi tarih öncesinde hissetmenize yardımcı olan vazo modelleridir. Kullanılan malzemeye göre doğal renklere sahip olabileceği gibi istediğiniz renklere de boyayabilme imkanına sahipsiniz. 

Ahşap süslemeler

Bahçe içinde süs olarak ahşap banklar, ahşap süslemeler kullanabilirsiniz. Dilediğiniz gibi boyayabileceğiniz ahşap banklar bir yandan bahçe içinde oturabileceğiniz alanlar olarak kullanabileceğiniz yerler olacak bir yandan da bahçe süsü olarak kullanabileceğiniz bir obje olacaktır. Dilediğiniz hayvanın figürünü ahşap malzemeler kullanarak yapabilir veya bir çiftlik havası oluşturacak objeleri ahşap kullanarak süslemeler haline getirebilirsiniz.

Özel tasarım bahçeler

Bahçe içinde bir süs objesi kullanabileceğiniz gibi özel tasarım bahçeler yaparak kendiliğinden süslü olmasını da sağlayabilirsiniz. Profesyonel bir tasarım yapmak için peyzaj mimarlarından yardım alabilir veya hay gücünüzü hayata geçirerek dilediğiniz peyzajı yapabilirsiniz. Bahçe peyzajı yaparken sadece yeşil olması için çabalamanız yanlış olacaktır. Bahçe içinde bulunması gereken ve doğal olan malzemelere de tasarım içinde yer vermeniz gerekiyor.

Metal süsler

Bahçelerinizde kullanabileceğiniz süslerden biri de metal malzemelerden yapılmış figürlerdir. Hayvan figürleri, çiftlik malzemeleri figürleri, özel tasarım modeller gibi farklı malzemeleri kullanarak bahçenizi daha özel bir bahçe haline getirebilirsiniz. Metal malzemeler kolay boyanabilen ve şekil verilebilen malzemeler olduğu için dilediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz.

Süs havuzları

Havuzlar, her zaman için bahçelere hayat veren objelerdir. Özellikle süs havuzlar minimal ölçülere sahip olduklarından dolayı bahçelerde az yer kaplarlar. Özel tasarım süs havuzlarını bahçenizde tercih edebilir, havuz çerçevesini doğal taşlar veya akarsu taşları ile yapabilirsiniz. Bahçenizde çok titiz bir dekorasyon yapacaksanız süs havuz için doğal taşları kullanarak bir su kuyusu yapabilir, süs havuzunun fışkiye bölümünü dilediğiniz renklerde boyayarak hayal ettiğiniz bahçeyi hayata geçirebilirsiniz.

Bu dekorasyonları beğendiniz mi ? 

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler