Zevkinize Özel Parke Seçimi için 14 Ahşap Parke Modeli

umit atdağ umit atdağ
Kalafatoğlu Konut, VERO CONCEPT MİMARLIK VERO CONCEPT MİMARLIK Modern Oturma Odası
Loading admin actions …


Evinizde yapacağınız dekorasyonları baştan aşağı etkileyen önemli detaylardan biri de zeminlerde kullandığınız parkelerdir. Odanızda girdiğiniz andan itibaren zeminde yer alan parke motifleri sizi kendinizden geçirerek dekorasyonun içine doğru çeker. Zeminlerde uygulanan zemin dekorasyonunun özel bir motif olmasını sağlayan parke modelleri arasında yer alan ahşap parke modelleri hem doğallığı evinize yansıtır hemde zeminde daha doğal ve daha modern bir dekorasyon yapmanıza yardımcı olur. Bu nedenle dekoratörler ve iç mimarlar tarafından çok yoğun olarak tercih edilen ahşap parke modelleri çok sayıda avantaja sahip olmanızı sağlar. Ahşap parke kullandığınızda sahip olacağınız parke avantajları şu şekilde sıralanabilir.

  • Doğal bir zemine sahip olmanızı sağlar,
  • Zeminde doğal bir görünümün yanı sıra ısı yalıtımı konusunda da size avantaj sağlar,
  • Oda dekorasyonunuzun daha doğal görünmesinin yanı sıra zeminde kullanım ömrü uzun zemin dekorasyonları yapmanızı sağlar,
  • Ahşap mobilyalar ile uyumlu bir görünüme sahip olan ahşap parke modelleri bu özelliği ile dekorasyonunuzun bütünlük içermesine yardımcı olur,
  • Ahşap parke fiyatları, diğer parke modellerine göre hem ekonomik hemde kolay temin edilebilirdir. Bu nedenle tüm dekoratörler tarafından tercih edilmektedir,
  • Ahşap parke avantajları arasında yer alan motif çeşitliliği ile evinizde dildiğiniz zemin motiflerine sahip olabilirsiniz,
  • Renk ve desen zenginliği sayesinde dekorasyon içinde kullanacağınız tüm renkler ile uyum sağlayabilir renk zenginliğini evinize yansıtabilirsiniz.

Ahşap parke avantajları kadar parke dezavantajlarına da sahipsiniz. Çok sayıda avantaj sunan ahşap parke modelleri her yıl periyodik olarak bakım yapılmadığında kullanım ömrü kısalmaktadır. Ayrıca banyo, mutfak gibi ıslak hacimlerde ahşap parke altına su girmesi veya neme maruz kalması gibi durumlarda parkelerin dekoratif görünümler çok çabuk bir şekilde zarar görmektedir. Ahşap parke yüzeyleri kullanıma bağlı olarak yüzey estetiğini zamanla kaybedebilir. Bu durumda belirli periyotlar ile yüzey cilalaması yapmanız gerekecektir.

Tüm parke çeşitlerinde olduğu gibi ahşap parke modelleri içinde avantajlar ve dezavantajlar bulunuyor. Doğru zamanlarda bakım ve yüzey kontrolü yaptığınızda ve parkelerinizi su, nemden uzak tuttuğunuzda herhangi bir sorunla karşılaşmadan parkelerini kullanabilirsiniz. Parke seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer konu parke fiyatları ve parke performanslarıdır. Yüzey motifleri oluşturulan parke modelleri fiyat olarak diğerlerinin üzerinde kalmaktadır. Metrekare bazlı olarak satılan ahşap parke modelleri için fiyatlar 100 TL – 400 TL arasında değişiklik gösterir. Evinizde yapacağınız dekorasyonlar için bütçe hesabı yaparken parka fiyatlarını göz önünde bulundurmalısınız. Bütçenize göre parke modeli seçmeli ve uygulamasını yaptırmalısınız. Parke uygulaması için bu işi çok uzun zamandır yapan, zemin döşeme konusunda profesyonel olan ve evinize değer katacak şekilde çalışan zemin döşeme ustaları ile çalışmalısınız. Bu sayede evinizde hem profesyonel bir zemin dekorasyonu yapmış olursunuz hem de işin uzmanı bir usta ile çalışarak profesyonel bir süreç geçirmiş olursunuz.

Tüm dekorasyonlarda zemin malzemesi seçimi, uygulama yapılması, kullanım sonrası bakım yapılması gibi önemli konular bulunmaktadır. Eviniz için parke seçimi yaparken dilerseniz tek bir model tercihi yapabilir veya her oda, her yaşam alanı için özel bir model seçebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta zemin dekorasyonlarının birleşim noktaları olan koridor ve hollerde profesyonel uygulamalar yapılmasıdır.

Doğal zeminler

Evinizde doğal bir zemine sahip olmak istediğinizde kül tonlarına sahip olan doğal ahşap parke modellerini tercih edebilirsiniz. Oldukça doğal görünen ve mat renkleri ile insanı büyüleyen bu parkeler ile muhteşem zemin dekorasyonlarına imza atabilirsiniz. Kül rengi ve tonları her zaman tercih edilen ve evinize enerjik bir hava katan tonlardır. Bu nedenle günümüzde oldukça popüler hale gelmişlerdir.

Renk zenginliği

SOFT LOFT - PROJEKT PODDASZA, Creoline Creoline Endüstriyel Koridor, Hol & Merdivenler

Ahşap parke modellerini tercih ettiğinizde en büyük avantajınız evinizde kullanacağınız renkler ile uyumlu tonlara sahip parkeleri kolaylıkla bulabiliyor olmanız. Dilerseniz evinizde tarzınıza özel bir dekorasyon yapabilir, tarzınıza göre parke seçimi yapmak için '' Dekorasyon tarzına göre parke rengi seçi '' yazımıza göz atarak en doğru parkeyi kolaylıkla seçebilirsiniz. 


Özel ölçüler

Ahşap parke modelleri genel olarak standart ölçüler baz alınarak üretilse de dekorasyonunuza ve zevkinize özel ölçülere göre de parke bulabiliyorsunuz. Klasik olarak 15 cm parke modelleri dışında 22 ve 25 cm genişliğe sahip parke modelleri de tercih ederek evinizde zemin bütünlüğü oluşturabilirsiniz.

Zemin estetiği

Parador Beyaz Yazılı Laminat Parke homify Modern Duvar & Zemin Duvar & Zemin Kaplamaları

Evinizde şık ve dekoratif özelliği yüksek olan bir zemin uygulaması yapmak istiyorsanız yapmanız gereken ahşap parke modelleri arasından dilediğinizi seçmektir. Birbirinden özel tasarımlara sahip olan parke modelleri arasından zevkinize ve tarzınıza uygun olanı seçerek keyifli bir şekilde uygulama yapabilirsiniz. 

Ahşap desenler

Ahşap parke modelleri kullandığınızda evinizde ahşap desenlere sahip olabilirsiniz. Profesyonel bir el tarafından yapılacak olan parke cilalama işlemi sonrasında evinizin salonunda resimdeki gibi muhteşem bir zemin görseline sahip olabilirsiniz. 

Tarzınıza göre seçimler

Evinizde çok özel bir zemin uygulaması yapmak istiyorsanız parka seçiminden uygulamasına kadar çok dikkatli olmalısınız. Parke uygulaması yapılırken uygulama yönü seçilir ve bir yöne doğru uygulama yapılır. Anca tarzınıza uygun bir parke uygulaması yapmak istiyorsanız bu konuda bir profesyonel ile çalışarak resimdeki gibi bir zemin deseni elde edebilirsiniz. 

Klasik dekorasyonlar

Evinizde klasik bir dekorasyon yapmak istediğinizde en büyük yardımcınız ahşap parke modelleridir. Klasik tarz ile uyumlu renklere ve desenlere sahip olan ahşap parke modelleri ile evinizde hayal ettiğiniz tüm zemin uygulamalarını yapabilirsiniz. 

Açık renkler

Tüm yaşam alanlarında ve iş yerlerinde kullanabileceğiniz ahşap parke modelleri için çok geniş bir renk kataloğuna sahipsiniz. Özellikle çocuk odaları ve genç odaları için açık renklerde üretilmiş olan ahşap parke fiyatları da farklılık gösteriyor. Çocuklarınızın hayal dünyalarına yön verecek zemin dekorasyonları için onlara özel renklere sahip parke modellerini tercih etmelisiniz. 

Doğal ahşap desenler

Ahşap parke modelleri ile birlikte evinizde tercih edebileceğiniz bir diğer parka modeli de doğal ahşap modelleridir. Tamamen ahşaptan oluşan ve yüzey işleme prosesine tabi tutulan bu modeller tamaman ahşap olup diğer parke modellerine göre farklı kalınlıklara sahiptir. 

Ekonomik fiyatlar

Ahşap parke modelleri tercih ettiğinizde sahip olduğunuz avantajlardan biri de fiyat avantajıdır. Ahşap parke modellerinde her bütçeye uygun parke modeli bulabileceğiniz için dekorasyon bütçenizden tasarruf etmeniz mümkündür. Ayrıca ekonomik dekorasyonlar içinde ahşap parke modelleri tercih edebilirsiniz. 

Geniş alan dekorasyonları

Evinizde geniş bir alanı dekore edecekseniz zemin dekorasyonu hayati öneme sahip olacaktır. Zeminler, özellikle geniş alanlarda ön plana çıkan ve dekorasyonunuzu gösteren unsurlar olduğundan ahşap parke modelleri ile bu alanları profesyonel bir şekilde dekore etmelisiniz. 

Özel motifler

Ahşap parkeler, sadece standart desenlere sahip değildir. Dilediğiniz desenlere sahip parka modelleri de bulabilirsiniz. Eğer evinizde özel bir dekorasyon yapacaksanız özel motiflere sahip olan bir parkeler kullanabilirsiniz. Dilerseniz bütünlük oluşturacak şekilde uygulama yapabilirsiniz dilerseniz aykırı modeller tercih ederek evinizde tarzınıza uygun dekorasyonlar yapabilirsiniz.

Enerjik modeller

Ahşap parkeler içi farklı tonlar edle etmek oldukça kolaydır.Açık tonlar tercih edebileceğiniz gibi tarzınıza uygun koyu tonları da tercih edebilirsiniz. Her renk ve desende üretilen parkeler özellikle çocuk ve genç odalarında veya iş yerlerinde dekorasyon bütünlüğü bakımından sizlere avantaj sağlar. Ayrıca zemin uygulamaları için seçeceğiniz renkler yaşam alanınızın dinamizmine de doğrudan etki eder. 

Modern tasarımlar

Zemin dekorasyonları yaparken modern tasarımlar yapmanız evinizin estetiği için çok önemlidir. Ahşap parkeler, bu alanda elinizi kolaylaştıran etkenlerdir. Ofis ve iş yeri tasarımlarında mekan enerjisini en iyi şekilde yansıtacak modern tasarımlara sahip parke modelleri tercih edilebilir. 

Bu bilgileri işinize yaradı mı ? 

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler