Göz Alıcı Banyolar için 15 Küvet ve Duşakabin Örneği

umit atdağ umit atdağ
Brentford Showroom, TW8, BathroomsByDesign Retail Ltd BathroomsByDesign Retail Ltd Modern Banyo
Loading admin actions …

Evinizin en özel yaşam alanı olan banyoları dekore ederken bir çok detaya dikkat etmeniz gereklidir. Banyo mobilyalarından aydınlatmaya kadar çok sayıda unsurun yer aldığı banyonuzda küvet mi duşakabin mi kullanacağınıza karar veremediğinizde yapmanız gereken profesyonel bir banyo tasarımcıları ile iletişime geçmektir. Banyo tasarımcıları, öncelikle banyoların ölçülerine göre en ideal dekorasyon fikrini sizlere sunacaktır. Modern duşakabin modelleri ile birlikte duşakabin ile uyumlu banyo mobilyalarını bir arada kullanan tasarımcılar aynı zamanda duşakabin ile birlikte küveti de banyoda tercih edebilir. Geçmişten günümüze farklı tasarımlara sahip olan küvetler günümüzde modern tasarımları ve estetik görünümleri ile banyolarımızı süslemektedir. Geçmişte ahşap ve plastik malzemeler kullanılarak üretilen küvetler günümüzde seramik, fayans, mermer, ahşap, metal ve kompozit malzemeler kullanılarak üretilmektedir.

Banyonuzun genişliğine göre kullanacağınız küvet modelleri bir yandan daha rahat ve üst düzey konfora sahip bir banyoya sahip olmanızı sağlayacağı gibi bir yandan da modern ve estetik açıdan en üst deviye de banyo dekorasyonu yapmanıza yardımcı olacaktır. Küvet dışında tercih edebileceğiniz duşakabin modelleri de benzer şekilde sizlere avantaj sağlar. Banyo tipleri arasında yer alan küvetli banyolar, duşakabinli banyolar ve hem küvet hem de duşakabin yer alan banyolar genel olarak ev sakinleri ve banyo tasarımcıları tarafından tercih edilen popüler modellerdir. Evinizin banyo ölçüsü ne olursa olsun duşakabin tercih edebilir ve uygulayabilirsiniz. Küçük banyo modellerinde duşakabin modelleri birçok avantajı aynı anda sağlar. Bir yandan banyo içinde daha küçük alanları izole ederek banyo alanı olarak kullanmanızı sağlayan duşakabinler bir yandan da banyonuzun her yanının ıslanmasını da önler. Geniş banyolarda ise duşakabin modellerini tercih edebileceğiniz gibi açık alanda kullanabileceğiniz bir küvet modeli de tercih edebilirsiniz. Burada tercih tamamen size kalıyor. Modern veya geleneksel özelliklere sahip bir küvet modeli tercih ederek geniş bir banyoyu aynı zamanda sade ve minimalist bir konsepte dekore edebilirsiniz. İster geniş bir banyo için ister küçük bir banyo için tercih edeceğiniz banyo dekorasyon fikirlerinde önemli olan banyo içinde konforun ve pratikliğin en üst seviye de olmasıdır.

Banyo tasarımları içinde yer alan küvet modelleri de farklı ölçülere sahip olacak şekilde üretilebilir. Bu sayede banyonuzun herhangi bir köşesinde küvet tercih edebilirsiniz. Ayrıca küçük bir banyo içinde bir küvet tercih etme imkanınız olabilir. İstediğiniz ölçülerde küvete sahip olabiliyor olmanız banyo içinde ölü alanlarında dekorasyona kazandırılmasını sağlar. Banyoyu kullanacak olan küçükler içinde küçük küvetler tercih edebilirsiniz. Ebeveyn banyosu için ayrı çocuk banyosu için ayrı küvet modelleri tercih edebilir, banyonuzu dilediğiniz gibi dekore edebilirsiniz.

Klasik küvet modelleri

Drummond's Case Study: London Townhouse, Notting Hill homify Modern Banyo

Banyonuzun geometrik şekline göre bir küvet modeli tercih edebilirsiniz. Eğer banyonuz resimdeki gibi ince uzun bir geometriye sahipse duvar kenarında yer alacak şekilde geleneksel özellikli bir küvet modeli tercih edebilirsiniz. Bu tercih aynı zamanda banyonuzun daha geniş olmasını sağlayacağı gibi aynı zamanda geleneksel özellikleri ön planda olan bir banyo dekore etmenize de yardımcı olacaktır.

Dikdörtgen küvet modelleri

Banyonuzda küvet tercih edecekseniz modern tasarımlara sahip küvetleri tercih edebilirsiniz. Günümüzde tüm geometrik formlarda küvet modelleri tasarlanabildiği için dikdörtgen küvet modelleri tercih ederek resimdeki gibi konsept bir banyo dekorasyonu yapabilirsiniz. Modern teknolojiler birlikte kullanılarak üretilen özel banyo küvet modellerini incelemek istediğinizde '' Eşsiz banyo dekorasyonu için hidromasajlı küvetler '' yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Modern banyolar

Banyo dekorasyonu yaparken tercih edebileceğiniz bir diğer tasarım ise hem duşakabinin yer aldığı hem de modern bir küvetin bulunduğu bu banyo modelleridir. Fonksiyonel özelliklere sahip olan bu tasarımda ev sakinlerinin tarzlarına uygun olarak banyoyu kullanma imkanları bulunuyor. Ayrıca geniş banyoları profesyonel bir şekilde tasarlamak için tercih edilen bu banyo modelleri sadeliğin ve minimalizmin de sembolü olacaktır.

Duşakabinler

Banyonuzda bir küvet istemiyorsanız duşakabin sizin için ideal bir tercih olacaktır. Banyonun kullanılmayan alanlarını dekorasyona katabileceğiniz bir duşakabin aynı zamanda banyonuzun daha sade ve daha geniş bir banyo olmasına yardımcı olacaktır.

Ahşap doğallığı

Banyonuzda ister duşakabin tercih edin ister küvet tercih edin ahşap doğallığını banyonuza yansıtabilirsiniz. Duşakabin duvarlarını kaplayarak veya zeminde ahşap kullanarak doğal bir banyo dekorasyonu yapabilir, görsel olarak hayranlık uyandıran bir banyoya sahip olabilirsiniz.

Tek panel kabinler

Duşakabin denildiğinde aklınıza dört duvarı cam olan kabinler gelmemelidir. Banyo dekorasyonuna göre tek panel cam duvarlar kullanarak da duşakabinler oluşturabilirsiniz. Görsel olarak göze hitap eden bu kabin modelleri aynı zamanda ekonomik modeller olarak da biliniyor.

Naturel küvetler

Banyonuzda yer alan mermer duvar kaplamaları ve özel zemin taşlarını daha ön plana çıkarmak istediğinizde naturel küvet modellerini tercih edebilirsiniz. Koyu renkli banyo duvarları önünde bir yıldız gibi parlayan beyaz renkli naturel küvet banyonuzun daha şık ve daha özel olmasını sağlayacaktır.

Modern konseptler

Banyo dekorasyonunuzu yaparken modern konseptler tercih edebilirsiniz. Tamamen beyaz renklerden oluşan ve aynı zamanda modern çizgiler ile bezeli bir banyo dekorasyonu yapmak için özel tasarım dikdörtgen formalara sahip küvetler tercih edebilirsiniz.

Fonksiyonel tasarımlar

homify Modern Banyo

Banyonuzda fonksiyonel tasarımlar tercih etmek isterseniz bir yandan klasik bir küvetin yer aldığı, geleneksel çizgilerin bulunduğu bir tasarım yaparken bir yandan da modern ve tek panel kullanılarak elde edilmiş duşakabini tercih edebilirsiniz. Burada tercih tamamen size kalıyor.

Oval tasarımlar

Banyonuzu hem modern hem de tarzınıza özel olarak dekore etmek isterseniz resimdeki gibi modern ve size özel olarak tasarlanmış küvet modelini tercih edebilirsiniz. Görsel olmasının yanında az yer kaplaması ve beyaz rengi ile banyoya daha farklı bir hava vermesi hayal ettiğiniz banyoya sahip olmanızı sağlıyor.

Aydınlık ve ışıl ışıl

Banyo dekorasyonu yaparken ferah ve havadar bir banyo oluşturmak çok önemlidir. Bu nedenle olabildiğinde yansıtıcı yüzeyler elde etmek banyo tasarımcıları tarafından ok fazla tercih edilir. Bu nedenle banyo içinde duşakabin modelleri tercih eden banyo tasarımcıları ile aynı fikirde olabilir ve banyonuzu aydınlık, ışıl ışıl bir banyo haline getirebilirsiniz.

Beyazın zarif hali

Beyaz renk her alanda yoğunluklu bir şekilde kullanılmaktadır. İster duşakabin tercih edin ister banyo küveti tercih edin her iki tercihte de beyazın en zarif halini kullanabilirsiniz. Modern bir küvet tasarımının yanında görsel banyo armatürleri ve banyo mobilyaları bir araya geldiğinde ortaya hayal edilenden daha özel bir banyo çıkacaktır.

Görsel ve şık

Bir banyonun pratik kullanıma sahip olması kadar fonksiyonel olması da çok önemlidir. Bu nedenle fonksiyonel bir banyo tasarımı için hem küveti hem de özel tasarım bir duşakabini tercih edebilirsiniz. Hangi model olursa olsun beyaz rengin zarafetine sahip olan banyolar aynı zamanda evin en özel yaşam alanları olacaktır.

Pencere altı küvetler

Sürekli western filmlerde gördüğümüz pencere altına yerleştirilmiş küçük bir küvet tasarımına evinizde yer verebilirsiniz. Seramik malzeme kullanılarak yapılmış ve modern bir tasarıma sahip olan bu küvet modeli evinizin bir film dekoruna sahip olmasını sağlar.

Metal küvetler

Ahşap ve seramik küvetler dışında evinizde tercih edebilceğiniz bir diğer küvet modeli de metal küvetlerdir. Oldukça zarif tasarımlara ve renklere sahip bu küveti banyonuzda kullanabilir, modern ve size özel bir banyo olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu proje beklentilerinizi karşıladı mı ? 

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler